Ο Μασκ φοβάται για τη ζωή του – Τι έγραψε στο Twitter

«Αν πεθάνω μυστηριωδώς, χάρηκα που σας γνώρισα», έγραψε στο Twitter ο Ίλον Μασκ, συγκεντρώνοντας για άλλη μια φορά πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Πολλοί από τους ακολούθους του αντέδρασαν και προσπάθησαν να «αποκρυπτογραφήσουν» το αινιγματικό μήνυμά του, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της μητέρας του.

«Αυτό δεν είναι αστείο», έγραψε η Μέι Μασκ στο Twitter.

«Συγγνώμη! Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να μείνω ζωντανός», της απάντησε ο Μασκ.

Πολλοί συνέδεσαν τη συγκεκριμένη ανάρτηση με τους ισχυρισμούς του ότι δέχεται απειλές από τη Ρωσία. Το βράδυ της Κυριακής (08/05), ο Μασκ ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter, πληροφορίες που παρείχε ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής κατηγόρησε τον Μασκ επειδή παρέχει υπηρεσίες διαδικτύου στην Ουκρανία.

Ο Μασκ χρησιμοποιεί το Starlink – έναν αστερισμό περισσότερων από 2.000 δορυφόρων σε χαμηλή γήινη τροχιά- για να παρέχει ευρυζωνικές υπηρεσίες χαμηλού κόστους. Η υπηρεσία έχει μεγάλη παρουσία στην Ουκρανία, η οποία χρησιμοποιείται για να διατηρήσει τη χώρα συνδεδεμένη εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής.

Ο Ρογκόζιν – ο οποίος καυχήθηκε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να καταστρέψει όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ «σε μισή ώρα», κατηγόρησε τον Μασκ ότι έδωσε εξοπλισμό Starlink στο ναζιστικό Τάγμα Αζόφ καθώς και σε τμήματα του ουκρανικού στρατού.

«Από τη μαρτυρία του συλληφθέντος αρχηγού του επιτελείου της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συνταγματάρχη Ντμίτρι Κορμιάνκοφ, προκύπτει ότι ο επίγειος εξοπλισμός συνδρομητών της δορυφορικής εταιρείας Starlink του Ίλον Μασκ παραδόθηκε στους μαχητές του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ και στους πεζοναύτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη Μαριούπολη με στρατιωτικά ελικόπτερα», έγραψε ο Ρογκόζιν στο Twitter.

«Ο Ίλον Μασκ εμπλέκεται έτσι στον εφοδιασμό των φασιστικών δυνάμεων στην Ουκρανία με στρατιωτικές επικοινωνίες», πρόσθεσε. «Και γι’ αυτό θα πρέπει να λογοδοτήσεις σαν ενήλικας Ίλον, όσο κι αν κάνεις τον κουτό».

«Η λέξη ‘Ναζί’ δεν σημαίνει αυτό που νομίζει ότι σημαίνει», έγραψε ο Μασκ.

Ο Ρογκόζιν βρίσκεται σε διαμάχη με τον δισεκατομμυριούχο από τότε που ξεκίνησε η εισβολή, αποκαλώντας τον «διαβολάκο» και επικρίνοντας το Tesla Cybertruck, σύμφωνα με το Business Insider.

Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι η εταιρεία έχει «αντισταθεί σε προσπάθειες χάκινγκ και παρεμβολές» των Ρώσων και ότι η SpaceX επικεντρώνεται σε αντίμετρα εις βάρος άλλων έργων».

Η SpaceX έχει εκτοξεύσει σε τροχιά περισσότερους από 2.000 δορυφόρους του διαστημικού διαδικτύου Starlink και ελπίζει να έχει 12.000 στον ουρανό μέχρι το 2026.

ΠΗΓΗ: Daily Mail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος