Ο Μακρόν εγκαινιάζει την κατασκευή του νέου πυρηνικού αεροπλανοφόρου της Γαλλίας

Σήμερα το απόγευμα, στις 16:00 (ώρα Ελλάδας), ο Εμανουέλ Μακρόν θα μεταβεί στη Νάντ για να κηρύξει την έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου πυρηνικού αεροπλανοφόρου, με ορίζοντα λειτουργίας το 2038. 

Την κατασκευή έχει αναλάβει η Naval Group, με τη συμμετοχή περίπου 14.000 εργαζομένων και 800 εταιρειών. Το νέο αεροπλανοφόρο θα έχει εκτόπισμα 77.000 τόνων — σχεδόν διπλάσιο από το Charles de Gaulle — και θα μπορεί να μεταφέρει έως και 40 μαχητικά αεροσκάφη.

Το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης που θα μειώνουν σημαντικά τον επιχειρησιακό χρόνο, ενώ θα διαθέτει την ευελιξία να προσαρμόζεται στις νέες τεχνολογίες για σύγχρονες μορφές πολέμου και άμυνας.

Σήμερα, μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία διαθέτουν πυρηνικά αεροπλανοφόρα, ενώ οι υπόλοιπες χώρες διατηρούν κλασικού τύπου. Το Charles de Gaulle θα αποσυρθεί μετά την ένταξη του νέου, του οποίου το όνομα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Πρόεδρος Μακρόν.

Ανταπόκριση – Γαλλία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος