Ο Ίλον Μασκ σκέφτεται να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Ίλον Μασκ σκέφτεται σοβαρά να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter το Σάββατο (26/3).

Το tweet του Μασκ έρχεται μετά την κριτική που άσκησε στο Twitter, όπου υποστήριξε ότι η πλατφόρμα δεν επιτρέπει την ελευθερία του λόγου.

«Δεδομένου ότι το Twitter χρησιμεύει ως ο de facto δημόσιος χώρος, η μη τήρηση των αρχών της ελευθερίας του λόγου υπονομεύει θεμελιωδώς τη δημοκρατία», έγραψε ο Μασκ στο Twitter την Παρασκευή (25/3). Στη συνέχεια ρώτησε αν χρειάζεται μια νέα πλατφόρμα.

Μια συμφωνία του 2018 με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) απαιτεί από τον Μασκ να λαμβάνει προέγκριση από άλλα στελέχη της Tesla πριν δημοσιεύσει αναρτήσεις για την εταιρεία στο Twitter.

Αφού ο Μασκ ρώτησε τους ακολούθους του στο Twitter τον Νοέμβριο αν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla, η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων έλαβε κλήτευση από την SEC επειδή η ερώτηση της δημοσκόπησης προκάλεσε πώληση μετοχών – την οποία ο διευθύνων σύμβουλος αποκάλεσε «παρενόχληση».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σε απάντηση στην αμφισβήτηση της κλήτευσης από τον Μασκ, ένας ρυθμιστής της SEC προέτρεψε έναν ομοσπονδιακό δικαστή να επιτρέψει να συνεχίσουν να ελέγχονται τα tweets του.

Εάν προχωρήσει στη δημιουργία μιας δικής του πλατφόρμας, ο Μασκ θα ενταχθεί σε έναν αυξανόμενο κατάλογο δημόσιων προσώπων και εταιρειών τεχνολογίας που εγκαταλείπουν τα καθιερωμένα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και δημιουργούν τις δικές τους πλατφόρμες, συχνά υπερασπιζόμενοι την «ελευθερία του λόγου». Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στον οποίο έχει απαγορευτεί η χρήση του Twitter από τον Ιανουάριο του 2021, εγκαινίασε το Truth Social τον Φεβρουάριο, ως μέρος του Trump Media and Technology Group.

Οι Rumble, Parler, Gettr και άλλες υπηρεσίες αποτελούν εναλλακτικές λύσεις στα κυρίαρχα κοινωνικά δίκτυα. Το Parler αφαιρέθηκε από το κατάστημα εφαρμογών της Apple εν μέσω ισχυρισμών ότι οι ταραχοποιοί της 6ης Ιανουαρίου χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα για να υποκινήσουν τη βία. Αποκαταστάθηκε τον Απρίλιο μετά από βελτιώσεις που έκανε η  εταιρεία για τον καλύτερο εντοπισμό και τον μετριασμό της ρητορικής μίσους.

ΠΗΓΗ: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος