Ο Ίλον Μασκ κατέχει πλέον το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη απώλεια προσωπικής περιουσίας στην ιστορία

Array

Ο Ίλον Μασκ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη απώλεια προσωπικής περιουσίας στην ιστορία. Από τον Νοέμβριο του 2021, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και του Twitter, έχει χάσει 182 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, αν και άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι απώλειες μπορεί να είναι μεγαλύτερες, γύρω στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πριν από τον Μασκ, το προηγούμενο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη απώλεια προσωπικής περιουσίας ανήκε στον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Softbank, Μασαγιόσι Σον το 2000. Σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, ο Σον έχασε 58,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «USA Today», το 2022, οι μετοχές της Tesla κατέγραψαν πτώση άνω του 65%. Τον Αύγουστο, ο Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας σχεδόν 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενόψει της εξαγοράς του Twitter.

Τον Δεκέμβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Space X έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, τον οποίο κατέχει ο Μπερνάρ Αρνό, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού ομίλου LVMH, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes. Ο επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας είναι ο ιδιοκτήτης της Louis Vuitton και η περιουσία του υπολογίζεται στα 190 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ: USA Today

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος