NPR : Οι Ουκρανοί αφαιρούν και αλλάζουν τις οδικές πινακίδες για να μπερδέψουν τις ρωσικές δυνάμεις

Οι ουκρανικές αρχές παροτρύνουν τους πολίτες της χώρας να αφαιρέσουν οδικές πινακίδες για να μπερδέψουν τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στους δρόμους, αναφέρει σε άρθρο του το NPR.

Η Ukravtodor, η κυβερνητική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για το οδικό δίκτυο της Ουκρανίας, ανάρτησε ένα μήνυμα στο Facebook λέγοντας ότι οι Ρώσοι δεν θα μπορούσαν να πλοηγηθούν στο έδαφος. «Ας τους βοηθήσουμε να πάνε κατευθείαν στην κόλαση», έγραψε η υπηρεσία το Σάββατο (26/2). Η υπηρεσία ζήτησε από τις τοπικές κυβερνήσεις και τις κοινότητες να βοηθήσουν στην προσπάθεια.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανάρτησε παρόμοιο μήνυμα στο Twitter, ζητώντας από τους Ουκρανούς να «μπερδέψουν και να αποπροσανατολίσουν τον εχθρό που κινείται παράνομα στην Ουκρανία» και να αφαιρέσουν πινακίδες με αριθμούς και ονόματα δρόμων, χωριών και πόλεων.

«Ας κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να καθαρίσουμε την Ουκρανία από τον Ρώσο κατακτητή το συντομότερο δυνατό!» έγραψε το υπουργείο.

Η Ukravtodor κάλεσε τους πολίτες να «εμποδίσουν τον εχθρό με όλες τις διαθέσιμες μεθόδους», ζητώντας τους να κόψουν δέντρα, να φτιάξουν οδοφράγματα και να κάψουν ελαστικά.

«Η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Ο καταληψίας πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος εδώ και εμείς θα αντισταθούμε σε κάθε οδό και δρόμο, σε κάθε δρόμο».

NPR : Οι Ουκρανοί αφαιρούν και αλλάζουν τις οδικές πινακίδες για να μπερδέψουν τις ρωσικές δυνάμεις
(Facebook/Ukravtodor)

Η Ukravtodor ζήτησε επίσης από τους Ουκρανούς να εκτυπώσουν ένα γραφικό για να το κολλήσουν πάνω σε διαφημιστικές πινακίδες.

NPR : Οι Ουκρανοί αφαιρούν και αλλάζουν τις οδικές πινακίδες για να μπερδέψουν τις ρωσικές δυνάμεις
(Facebook/Ukravtodor)

Πινακίδες που προσβάλλουν τις ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη εντοπιστεί στην Ουκρανία.

Μια ηλεκτρονική διαφημιστική πινακίδα κατά μήκος της λεωφόρου Νίκης του Κιέβου, την οποία αναμένεται να καταλάβουν οι ρωσικές δυνάμεις αν φτάσουν σε αυτό το σημείο, γράφει: «Ο Πούτιν έχασε, όλος ο κόσμος είναι με την Ουκρανία», σύμφωνα με την Daphné Rousseau του Agence France-Presse.

ΠΗΓΗ: NPR

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος