Νέες κινητοποιήσεις αποφασίζουν οι αγρότες (video)

Με σειρά τοπικών κινητοποιήσεων, τόσο με μπλόκα όσο και με άλλες δράσεις, συνεχίζουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους.

Kλειστός επ’ αόριστον παραμένει ο κόμβος της Νίκαιας στο ρεύμα προς Αθήνα, όπως και ο κόμβος Αγίου Δημητρίου στην Ιονία Οδό.

Ανοιξε η νέα εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, την οποία είχαν κλείσει από τις 18:30 το απόγευμα, μέλη του αγροτικού συλλόγου.

Tο μπλόκο επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Κατά την διάρκεια της συνάντησης με τους αγρότες, o κ. Κουτσούμπας εξέφρασε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του κόμματος στα δίκαια, όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματά τους και στον αγώνα τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, οι αγρότες αναμένεται να συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες τον καθημερινό τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού, στο ύψος του Αιγίου.

Στις 20:30 άνοιξε η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, την οποία είχαν κλείσει λίγα λεπτά μετά τις 14.00 και στα δύο ρεύματα, αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής Πολυκάστρου Νομού Κιλκίς, με τα τρακτέρ τους.

Μικρή ένταση προκλήθηκε στην περιοχή κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, όταν αγρότης επιχείρησε με το τρακτέρ του να παρακάμψει τις αστυνομικές δυνάμεις και να κατεθυνθεί στον κόμβο της Ειδομένης, όπου οι αγρότες θέλουν να στήσουν το μπλόκο τους.

Ανοιχτή είναι η εθνική Θεσσαλονίκης-Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα, ενώ το Σάββατο οι αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν αγρότες του νομού Σερρών που προσπάθησαν να φτάσουν στο τελωνείο Προμαχώνα.

Την ανάπτυξη των αγροτικών μπλόκων στη Δυτική Μακεδονία, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 30/1 μέχρι και την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η ευρεία σύσκεψη των εκπροσωπών συντονιστικών επιτροπών της περιοχής, που έγινε το Σάβαβτο 28/1, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του Νομού, Δημήτρης Μόσχος, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τα ακριβή σημεία.

Ωστόσο, σίγουρο θεωρείται το στήσιμο μπλόκου αύριο μετά τις 12 το μεσημέρι, στο ‘Αργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο αξονα επί της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.Την απόφαση έλαβαν σε πρόσφατη γενική τους συνέλευση αγρότες και κτηνοτρόφοι της Καστοριάς, ορίζοντας και τη συντονιστική επιτροπή του μπλόκου τους που διευρύνθηκε στα 15 μέλη, απο 11 στις περσινές αγροτικές κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες στο Καλονέρι Βοείου, επικύρωσαν την απόφασή τους να στηθεί τη Δευτέρα 30/1 το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας.

Αποφάσεις για κινητοποιήσεις μέσα στις επόμενες ημέρες λαμβάνουν οι αγρότες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ήδη έχει αποφασιστεί η συμμετοχή αγροτών στο “Καραβάνι της Υγείας” την 1η Φεβρουαρίου στη Λάρισα.
Kατά του αποκλεισμού δρόμων τάσσονται αγρότες από 20 νομούς, οι οποίοι συμμετέχουν στην πανελλήνια συντονιστική επιτροπή,ενώ ξεχωριστές κινητοποιήσεις αναμένεται να διοργανώσουν οι κτηνοτρόφοι.

Πηγές: ΕΡΤ1, Α΄ Πρόγραμμα, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Μπλόκα και συνελεύσεις πραγματοποιούν οι αγρότες (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος