Να συνεχιστούν οι οnline ψηφοφορίες αντί να γίνονται ταξίδια στο Στρασβούργο ζητούν νέοι ευρωβουλευτές

Να μην ταξιδεύουν πια στο Στρασβούργο για τις ψηφοφορίες αλλά να συνεχίζουν να κάνουν χρήση τις διαδικτυακής πλατφόρμας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην οποία μπορούσαν να καταχωρήσουν ειδικά κατά την διάρκεια της πανδημίας την ψήφο τους, ζητούν με επιστολή που κυκλοφόρησε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα προς την Προεδρεία του Κοινοβουλίου μερίδα κυρίως νέων ευρωβουλευτών από τις πολιτικές ομάδες των Φιλελεύθερων, Πράσινων, Σοσιαλδημοκρατών και Χριστιανοδημοκρατών.

Οι ευρωβουλευτές απαιτούν να επανεξεταστεί αυτή η απόφαση, καθώς την θεωρούν «πρόωρη», ενώ εκτιμούν πως η επιστροφή με φυσική παρουσία είναι επίσης λάθος μακροπρόθεσμα.

Μάλιστα  υποστηρίζουν ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν ένα από τα πιο καινοτόμα κοινοβούλια στον κόσμο και δεν θα πρέπει να εγκαταλείψει αυτήν την πρόοδο. Επιπλέον, όπως τονίζουν η διαδικτυακή ψηφοφορία έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς για πρώτη φορά μπορούσαν όλοι να διαβάζουν ποιοι ευρωβουλευτές ψήφισαν τι και πώς, μια επιλογή που τώρα δεν θα υπάρχει στην Ολομέλεια όταν ψηφοφορία θα γίνεται με ανάταση χειρών.

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έσπευσε πάντως σήμερα να ανακοινώσει ότι αναμένεται εντός της εβδομάδας να εκδοθεί η σχετική απόφαση με την οποία σταματά η συγκεκριμένη διαδικασία και μάλιστα τίθεται σε εφαρμογή η φυσική παρουσία από την δεύτερη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Οκτώβριου.

Το κοινοβούλιο εισήγαγε τις διαδικτυακές ψηφοφορίες στην αρχή της πανδημίας και έκτοτε οι ευρωβουλευτές μπορούσαν να ψηφίσουν ή ακόμα και να εκφωνήσουν την ομιλία τους από την άνεση του σπιτιού τους, δεδομένο ότι για πάνω από ένα χρόνο οι Ολομέλειες στο Στρασβούργο είχαν ακυρωθεί.

Στο σκεπτικό της απόφασης του Κοινοβουλίου όμως που αναμένεται να γίνει γνωστή εντός των ημερών, αναφέρεται ότι χάρη στους εμβολιασμούς και τις εξετάσεις, δεν υπάρχει πλέον κανένας λογικός λόγος για να μην γίνονται οι συναντήσεις και οι συνεδριάσεις στο Στρασβούργο την φυσική και θεσμοθετημένη έδρα του Κοινοβουλίου.

Στρασβούργο: Ανταπόκριση: Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος