Υοuth Conference: Όταν οι έφηβοι μιλούν με πάθος για την αλήθεια τους

Έφηβοι από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο Υοuth Conference με τίτλο “Things that never were”, ένα μαθητικό συνέδριο στα αγγλικά, που διοργάνωσε το πολυβραβευμένο εντός και εκτός Ελλάδος σχολείο για τις γλώσσες «Γλωσσομάθεια».

Ένα συνέδριο προετοιμασμένο εξολοκλήρου από τους μαθητές, οι οποίοι επέλεξαν μόνοι τους τα θέματα που τους ενέπνευσαν να μιλήσουν, να γράψουν, να ζωγραφίσουν, να γυρίσουν ταινίες, να συνθέσουν τραγούδια, να δημιουργήσουν… Και τα παρουσίασαν χωρίς καμία λογοκρισία, με απόλυτη ελευθερία λόγου και έκφρασης επί σκηνής, σε ένα κατάμεστο θέατρο στο Δαΐς στο Μαρούσι στις 18 Ιουνίου.

Οι έφηβοι σύνεδροι ήταν όλοι μαθητές του Deeper Learning, ενός καινοτόμου προγράμματος εκμάθησης γλώσσας – και εμβάθυνσης σε αυτήν – που βασίζεται στη φιλοσοφική αναζήτηση και δημιουργήθηκε από τον Άγγελο Ευαγγελίδη και τη Μαρία Ντάβου. Το πρόγραμμα αυτό ταξιδεύει πλέον σε όλη την Ελλάδα, αλλά και εκτός αυτής, καθώς παρουσιάζεται ως βέλτιστη πρακτική σε συνέδρια στο εξωτερικό, ενώ διδάσκεται πλέον και ως μάθημα στο πανεπιστήμιο. Εκατοντάδες καθηγητές από φροντιστήρια ξένων γλωσσών σε όλη τη χώρα έχουν εκπαιδευτεί στο Deeper Learning και είναι οι δικοί τους μαθητές που έλαβαν μέρος στο συνέδριο, προερχόμενοι από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Λαγκαδά, την Καβάλα, τη Βέροια, τη Λαμία και τη Χερσόνησο.

Μας μίλησαν με πάθος για τα όνειρά τους, για την ουτοπία, για τις αδικίες αλλά και για τη δικαιοσύνη που αποζητούν, για το πώς απαιτούν να γίνει ο κόσμος καλύτερος. Έδωσαν τις δικές τους ερμηνείες και κατέθεσαν τις σκέψεις τους για όσα συμβαίνουν γύρω μας, για τον ρατσισμό, τις γυναικοκτονίες, την έμφυλη βία, τη συμπερίληψη, την ελπίδα. Απομυθοποίησαν θεωρίες συνωμοσίας και μας θύμισαν πως ενωμένοι διώχνουμε τον φόβο.

Εμείς οι «μεγάλοι» μάθαμε πολλά εκείνη τη βραδιά από εκείνους, τους «μικρούς». Πόσο ανάποδες μοιάζουν αυτές οι ταμπέλες σε αυτό το πλαίσιο! Τα παιδιά μας έκαναν να συγκινηθούμε, να τραγουδήσουμε μαζί τους, αλλά κυρίως να τους ακούσουμε με προσοχή. Διδαχθήκαμε ένα σωρό καινούρια πράγματα, γεγονότα, φιλοσοφίες και θεωρίες που δεν είχαμε ξανακούσει, ενθουσιαστήκαμε, ενδυναμωθήκαμε και ξεσηκωθήκαμε.

Και πάνω από όλα, ελπίσαμε ξανά. Γιατί αν αυτή είναι η επόμενη γενιά, αξίζει να ελπίζει κανείς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος