Χρήστος Δάντης στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ: «Τρελάθηκα» με το «Ζάρι», στην Ελλάδα είμαστε αντιρρησίες – «Σημαιοφόρος» η Μαρίνα Σάττι

«Οι δημιουργοί που έγραψαν το “Ζάρι” κάτι ξέρουν παραπάνω» επισήμανε ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Χρήστος Δάντης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Στούντιο 4» και τους Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο, σχολιάζοντας τη φετινή ελληνική συμμετοχή στο διαγωνισμό της Eurovision.

Μεταξύ άλλων, είπε σχετικά:

«Κοιτάξτε, δεν ξέρουμε καλύτερα εμείς. Αυτό άκουσα ότι το έχουν γράψει 9 δημιουργοί, και οι δύο από αυτούς έχουν κερδίσει και Grammy ή ήταν υποψήφιοι, κάτι θα ξέρουν καλύτερα αυτοί. Πλέον η μουσική έχει αλλάξει. Η μουσική βασίζεται στο TikTok και στην πληροφορία των 30-40 δευτερολέπτων. Αυτό (σ.σ. το “Ζάρι”) έχει γύρω στα 4 με 5 hooks μέσα – hooks λέμε ό,τι μπορεί κάποιος να “πιαστεί”, να “κρεμαστεί”.

Για κάποιον που δεν ακούει σύγχρονη μουσική είναι περίεργο, ναι. Στην Ελλάδα είμαστε αντιρρησίες και στην Ελλάδα είμαστε και παλιακοί. Θέλουμε το παλιό.

Έχει προχωρήσει η μουσική, έχει αλλάξει και πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουμε ότι τα τραγούδια έχουν σημαιοφόρο. Ο σημαιοφόρος είναι η Μαρίνα Σάττι στην προκειμένη περίπτωση. Και αυτή είναι ένα πλάσμα, το οποίο σε κερδίζει με τη ματιά και με τη φωνή.

Τραγουδάει απίστευτα, οι ικανότητές της είναι μοναδικές και πρέπει να το χωνέψουμε και να τη στείλουμε με την ευλογία και την ευχή μας (…)

(Για το τραγούδι) Τρελάθηκα, τρελάθηκα, παρακολουθώ βέβαια και τη σύγχρονη μουσική. Αν δεν παρακολουθείς τη σύγχρονη μουσική δεν θα σου αρέσει».

Ακόμη, μιλώντας για άλλα θέματα, μεταξύ άλλων και τα οικογενεικά του, ο ίδιος αποκάλυψε: «Δεν κυνήγησα τα μεγάλα μεροκάματα» – «Όταν ο πατέρας μου πήγε στην Αμερική, έχασα τα ίχνη του – Η μητέρα μου του ”έκλεισε τα σύνορα”. Τον έχασα πριν απο 4 χρόνια, ήταν πατρική φιγούρα για μένα»,

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη (σε τρία μέρη):

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος