Χρ. Νικολόπουλος για τον Μίμη Παπαϊωάννου: Ανήκε στο ποδόσφαιρο – Είχε ένστικτο για το πού θα στείλει την μπάλα

Σύστησα τον Μίμη Παπαϊωάννου στον Στέλιο Καζαντζίδη τον καιρό που η ΑΕΚ που δεν τον άφηνε να πάει στη Ρεάλ» είπε για τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή ο στενός του φίλος και συνθέτης.

O σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» για την απώλεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Μίμη Παπαϊώάννου αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές από την γνωριμία τους, τον ύμνο της ΑΕΚ και το πώς ο στενός του φίλος έγινε για ένα μικρό διάστημα τραγουδιστής στο πλευρό του Στέλιου Καζαντζίδη.

«Τον Μίμη Παπαϊωάννου τον γνώριζα από τα χωριά μας, καταγόμαστε από την ίδια περιοχή. Ο Μίμης έπαιζε στην Βέροια, εγώ έπαιζα μπουζούκι στα πανηγύρια και μετά από τις νίκες που έκαναν ερχόταν στις γιορτές που έπαιζα και τραγουδούσε κιόλας. Μετά συναντηθήκαμε αργότερα στην Αθήνα» είπε στην ΕΡΤ ο κ. Νικολόπουλος.

Μιλώντας για την απώλεια του σημαντικού Έλληνα ποδοσφαιριστή με τον οποίο ήταν πολύ καλός μου φίλος θέλησε να αναφερθεί στην προσωπικότητά του.

«Όταν τελείωνε στην καθημερινή του προπόνηση, ερχόταν στο σπίτι μου. Είμαστε πολύ δεμένοι. Έχω να πω τα καλύτερα λόγια. Θα μου λείψει πάρα πολύ» σχολίασε για τον ποδοσφαιριστή που «κρέμασε» τα παπούτσια του το 1979 έχοντας πετύχει 234 γκολ στην πολύχρονη καριέρα του με την κιτρινόμαυρη ομάδα.

Ερωτώμενος για το πώς τραγουδήθηκε ο ύμνος της ΑΕΚ από τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή που πέθανε χθες (15/3) σε ηλικία 81 ετών, αλλά και για την γνωριμία του με τον Στέλιο Καζαντζίδη το 1965 ο κ. Νικολόπουλος αποκάλυψε τι πραγματικά συνέβη.

Έβγαινε στην σκηνή και γινόταν χαμός

«Εγώ τον σύστησα στον Στέλιο Καζαντζίδη τον καιρό που περνούσε τα προβλήματα με την ΑΕΚ που δεν τον άφησε να πάει στη Ρεάλ. Του λέει ο Καζαντζίδης, “δεν έρχεσαι τώρα που πάμε στη Γερμανία να λες μερικά τραγούδια, μια που τραγουδάς λίγο”. Κι έτσι, λοιπόν, ήρθε μαζί μας στη Γερμανία όπου γινόταν χαμός. Έβγαινε στη σκηνή με μια φορεσιά της Εθνικής ομάδας και με μια μπάλα και έλεγε δύο – τρία τραγούδια. Ο κόσμος τον υποδεχόταν με πολλή αγάπη και συγκίνηση» είπε ο γνωστός σύνθετης.

Μιλώντας για το πώς δημιουργήθηκε ο ύμνος της ΑΕΚ ο κ. Νικολόπουλος εξιστόρησε ότι παρακινούμενος από τον Στέλιο Καζαντζίδη έγραψε τη μουσική.

«Εγραψα πρώτα μια μελωδία και μετά φωνάξαμε ένα στιχουργό, το Χρήστο Κολοκοτρώνη και έγραψε το στίχο και έτσι γεννήθηκε το τραγούδι αυτό, το οποίο παίζεται και θα παίζεται συνεχώς στους αγώνες της ΑΕΚ», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.

Όπως είπε ο Μίμης Παπαϊάννου είχε γεννηθεί για το ποδόσφαιρο. «Ανήκε στο ποδόσφαιρο. Ήταν είχε ένα έμφυτο ταλέντο και ένα ένστικτο για το που θα στείλει την μπάλα», είπε αποχαιρετώντας τον καλό του φίλο.

O Mίμης Παπαϊωάννου, ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα, όπως αναδείχθηκε από τη Διεθνή Υπηρεσία Στατιστικής Ποδοσφαίρου (IFFHS) το 2000, είχε γεννηθεί στις 23 Αυγούστου 1942 στην Νέα Νικομήδεια της Ημαθίας. Εκεί έπαιξε πρώτη φορά ποδόσφαιρο, πριν τον αποκτήσει η Βέροια το 1959. Με το ποσό ρεκόρ, για την εποχή, των 175 χιλ. δραχμών, η ΑΕΚ θα καταφέρει να τον αποκτήσει το 1962. Έμελλε να είναι μια από τις πιο σημαντικές μεταγραφές στην ιστορία της, ενώ την υπηρέτησε μέχρι το 1979, κατακτώντας 5 Πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα. Υπήρξε ένας εκ των μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών στην ιστορία της “΄Ένωσης” πέρασε στην αιωνιότητα, έχοντας παλέψει για χρόνια με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος