Βλέμμα ψηλά στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου για το Athens Flying Week 2023

Το Σαββατοκύριακο 2-3 Σεπτεμβρίου, το βλέμμα μας στρέφεται στον ουρανό της Βοιωτίας για το Athens Flying Week (AFW) 2023.

Το μεγαλύτερο αεροπορικό σόου στα Βαλκάνια με περισσότερους από 500.000 πιστούς θαυμαστές παγκοσμίως, επιστρέφει και φέτος για ένα ακόμη συναρπαστικό αεροπορικό Σαββατοκύριακο. Δεξιοτέχνες πιλότοι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε μια μοναδική επίδειξη στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας και προσφέρουν ένα σπάνιο θέαμα.

Φέτος, εκτός από τους συμμετέχοντες και το ελληνικό κοινό που θα παρακολουθήσουν το Athens Flying Week αναμένονται από το εξωτερικό περίπου 7.000 επισκέπτες.

Βλέμμα ψηλά στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου για το Athens Flying Week 2023

«Φέτος περιμένουμε πάνω από 7.000 ξένους οι οποίοι θα έρθουν για να παρακολουθήσουν το air show. Έχουμε πολλούς επισκέπτες που έχουν έρθει από την Ιαπωνία, την Κορέα, τη Βραζιλία και φυσικά από την Ευρώπη, για να δούνε το φετινό μας air show. Είναι και τα περίπου 700 μέλη που συμμετέχουν. Φέτος επίσης, έχει γίνει το αδιανόητο: Γέμισε το αεροδρόμιο της Τανάγρας και χρειαστήκαμε τη βοήθεια της ΕΑΒ, τους χώρους της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας μέσα στο αεροδρόμιο της Τανάγρας για να παρκάρουμε τα αεροπλάνα», δηλώνει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του AFW 2023 Παναγιώτης Ποδηματάς.

Βλέμματα ψηλά λοιπόν το ΣΚ 2-3/9 για να θαυμάσουμε το «Stealth» μαχητικό 5ης γενιάς F-35, το γαλλικό Rafale Solo Display, το Eurofighter Typhoon από τη Σαουδική Αραβία, το βέλγικο F-16 Dream Viper αλλά και το F-16 Dannebrog 800 από τη Δανία.

Σημειώνεται ότι στη φετινή διοργάνωση, οι Fursan Al Emarat, οι «Ιππότες» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του σμήνους – που αποτελείται από επτά Aermacchi MB-339 NAT – στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια, είναι η δεύτερη φορά που έρχονται στην Ευρώπη και η πρώτη στην Ελλάδα.

Βλέμμα ψηλά στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου για το Athens Flying Week 2023

Εκτός από τους Fursan Al Emarat, το «παρών» στην Athens Flying Week θα δώσουν οι Saudi Hawks από τη Σαουδική Αραβία, οι Ισπανοί Patrulla Aguila, οι Ελβετοί PC-7 Team και οι Ιταλοί WeFly – το μοναδικό ακροβατικό σμήνος ΑμεΑ στον κόσμο.

Από την Ελλάδα θα δούμε την «εθνική ομάδα» αεροπορικών επιδείξεων – το F-16 Zeus και το T-6 Daedalus – τα ελληνικά Rafale, F-4 Phantom και Mirage 2000-5, καθώς και όλα τα πτητικά μέσα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την εντυπωσιακή επίδειξη ικανοτήτων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Στην Athens Flying Week συμμετέχουν επίσης το Skyvan της Aviation PhotoCrew, η ομάδα RC Kavala Acro Team και οι Hellenic Skydivers.

Ραντεβού στην Τανάγρα!

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος