Βίντεο: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο για τον θάνατο του Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Array

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο έχει προκαλέσει ο θάνατος του τραγουδιστή και μουσικοσυνθέτη Ρόμπερτ Ουίλιαμς στα 73 του χρόνια.

Κατάφερε να αφήσει το δικό του αποτύπωμα του στην ελληνική μουσική σκηνή, ενώ συμμετείχε στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1977, όπου η χώρα μας, κατάφερε να κερδίσει την πέμπτη θέση με το “Μάθημα Σολφέζ”.

Το όνομα του συνδέθηκε με την χρυσή δεκαετία της ελληνικής ποπ, τη δεκαετία του ’70. Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, που έφυγε από τη ζωή στα 73 του χρόνια, έκανε τα πρώτα του βήματα στο μουσικό στερέωμα ως κιθαρίστας και τραγουδιστής του συγκροτήματος ΠΟΛ, που δημιούργησε το 1971 μαζί με τον παιδικό φίλο του Κώστα Τουρνά, τον Σταύρο Λογαρίδη και τον Κώστα Παπαϊωάννου.

Mετά από 2 επιτυχημένους δίσκους και τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ όπως το «Ανθρωπε αγάπα» και το «Ελα ήλιε μου», και τα δύο επηρεασμένα από την ιδεολογία των χίπις που ήταν τότε πολύ επιδραστική στη νεολαία, οι Πολ διαλύθηκαν το 1973.

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς ακολούθησε σόλο καριέρα και το 1974 έβγαλε το 1ο προσωπικό του δίσκο που είχε τίτλο το όνομα του.

Την θλίψη του για την απώλεια του Ρόμπερτ Ουίλιαμς εξέφρασε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, γράφοντας: «Αντίο στον Ρόμπερτ που με τους Poll συνόδεψε τα εφηβικά όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς. Στον ευαίσθητο συνθέτη που δεν έπαψε ποτέ να τραγουδά για τους νέους. Αλλά και για τη ΝΔ που αγαπούσε και συνέθεσε τον ύμνο της. Παντοτινά νέες θα μείνουν οι νότες που μας αφήνει για συντροφιά».

Ρεπορτάζ: Ματίνα Καλτάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος