Βίντεο: Η πρόβα του Διονύση Σαββόπουλου με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ λίγο πριν από τις συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής

Array

Ο Διονύσης Σαββόπουλος με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα δώσουν δύο συναυλίες με τον τίτλο «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη» στο Μέγαρο Μουσικής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Η ιδιαιτερότητα της συναυλίας είναι ότι ο Διονύσης Σαββόπουλος μαζί με τον Φώτη Σιώτα και την Κατερίνα Πολέμη θα ερμηνεύσουν τα αγαπημένα του τραγούδια με συμφωνικό ήχο.

Η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε στιγμές από τις πρόβες που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Ραδιομέγαρο.

«Το πρόγραμμα αυτής της βραδιάς στηρίζεται στην ιδέα που είχαν δύο από τους σημαντικότερους συνθέτες και ενορχηστρωτές μας της νεότερης γενιάς: ο Αντώνης Σουσάμογλου και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, οι οποίοι είχαν την όρεξη να ανασυνθέσουν τρόπον τινά και να μεταγράψουν σε συμφωνική μορφή τις μουσικές από γνωστά τραγούδια μου. Τους ευχαριστώ. Είναι οι αφανείς συμπρωταγωνιστές αυτής της βραδιάς. Ξαναέγραψαν τα κομμάτια μου στο δικό τους πλούσιο πεντάγραμμο αλλά και στην καρδιά μου επίσης. Στη σκηνή του Μεγάρου ανεβαίνουμε με πλήρη συμφωνική ορχήστρα και μεικτή χορωδία. Τραγουδούν μαζί μου οι αγαπημένοι μου Φώτης Σιώτας και Κατερίνα Πολέμη. Άδοντες και παιανίζοντες έχουμε μαέστρο μας τον Μίλτο Λογιάδη και νιώθουμε ευτυχείς για αυτό».

Διονύσης Σαββόπουλος

Η συναυλία πρωτοπαρουσιάστηκε στις παλιές φυλακές του Γεντί Kουλέ, στο Φεστιβάλ Επταπυργίου τον Ιούνιο του 2022 σε μια παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη Μεικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΕΡΤ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος