Βίντεο από το το μονοπάτι της ολικής έκλειψης ηλίου στο Μεξικό- H αστρονόμος Μεταλληνού Φιόρη-Αναστασία εξηγεί το φαινόμενο

H αστρονόμος στα Κέντρα Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Μεταλληνού Φιόρη-Αναστασία με οπτικό υλικό που έστειλε στο ertnews.gr, από το Μεξικό, μεταφέρει την ατμόσφαιρα από το σημείο όπου έχουν βρεθεί πολλοί Έλληνες για να παρακολουθήσουν το φαινόμενο της ολικής έκλειψης του ηλίου.

Όπως λέει «βρισκόμαστε λίγο πιο βόρεια από το Μέξικο Σίτι, στην πολιτεία του Ντουράνγκο, σε μια περιοχή που όπως βλέπετε είναι μια έρημος από την οποία περνάει το μονοπάτι της έκλειψης. Είμαστε πάνω στους τόπους αυτούς όπου είναι δυνατόν να παρατηρηθεί η έκλειψη ηλίου. Το μονοπάτι συνεχίζει από το Μεξικό, πηγαίνει Βόρεια Αμερική, στο Τέξας, στον Καναδά και μετά φεύγει στον ωκεανό»

«Αν είμαστε τυχεροί μπορεί να δούμε και έντονα ηλιακά φαινόμενα όπως εκλάμψεις, προεξοχές» αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Εύχομαι, ευχόμαστε σε όλους και επαγγελματίες και ερασιτέχνες και σε όλο το κοινό να βρει ευκαιρία κάποια στιγμή στη ζωή του να παρατηρήσει αυτό το καταπληκτικό φαινόμενο της έκλειψης του Ηλίου. Καθαρούς ουρανούς ευχόμαστε και θα στείλουμε υλικό σύντομα μόλις έχουμε τις πρώτες καταγραφές της ηλιακής έκλειψης του 2024. Χαιρετούμε από το Μεξικό». καταλήγει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος