Βαρυμπόμπη, ένας χρόνος μετά: Δεν έχουμε τελειώσει με τη φωτιά, καταγγέλλει ο κοινοτάρχης Αφιδνών – Εικόνες από drone της ΕΡΤ (video)

Array

To drone της ΕΡΤ πέταξε πάνω από τα καμένα της Βαρυμπόμπης αποτυπώνοντας ένα δυστοπικό σκηνικό με ατελείωτες εκτάσεις καμενων, όπου το γκρι κυριαρχεί στο πράσινο του δάσους που σιγά σιγά αναγεννάται. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αφιδνών, Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, μίλησε στην ΕΡΤ για το πώς βιώνουν οι κάτοικοι την καθημερινότητά τους σε ένα πληγωμένο από τις φωτιές τοπίο.

«Σωστή διαχείριση του δάσους σημαίνει να κοπούν τα καμένα με αλυσοπρίονα και όχι με μπουλντόζες και σημαίνει καθαρισμός του δάσους που είναι πίσω από τις Αφίδνες» δήλωσε στις «Συνδέσεις» κ. Θεοδωρόπουλος.

Αναμένουμε τη φωτιά από τη Μαλακάσα – Δεν έχει καθαριστεί το δάσος

Όπως τόνισε, ένα χρόνο μετά δεν έχει γίνει κάτι προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. «Δεν έχουμε τελειώσει με τη φωτιά, την αναμένουμε από τη Μαλακάσα». Μιλώντας για τις ενέργειες που κάνει για την αποτροπή εμφάνισης μιας νέας φωτιάς στην περιοχή των Αφιδνών τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη της εντατικοποίησης της πυρόσβεσξς και του ρόλου των εθελοντών πυροσβεστών. Σε αυτό το σημείο κατήγγειλε ότι οι εθελοντές πληρώνουν από την τσέπη τους τα διόδια.

«Χάσαμε το πράσινο, χάσαμε την ποιότητα ζωής» είπε ο κ. Θεοδωρακόπουλος επισημαίνοντας ότι οι ανάγκες είναι πάρα πολλές και είναι σημαντικό να προσελκύσουν κόσμο οι εθελοντικές οργανώσεις που δρουν στο δάσος.

Δείτε επίσης:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπατζάκη | ΕΡΤ

Drone: Mανώλης Βουρεξάκης – Live streaming: Γιάννης Σέρπανος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος