«Βαρώσια – Πόλη Φάντασμα»: Ένα βίντεο κλιπ αφιερωμένο στην πολύπαθη περιοχή από συγκρότημα της Λευκορωσίας

«Δεν αρκεί να κερδίσεις έναν πόλεμο. Το σημαντικότερο είναι να οργανωθεί η Ειρήνη». Με ένα γνωμικό του Αριστοτέλη συνοδεύεται το βίντεο κλιπ του τραγουδιού που αφιερώνεται στα Βαρώσια, την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, στην Κύπρο. Την περιοχή που σχεδόν 50 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, όχι μόνο αποτελεί σημείο προσέλκυσης διεθνούς ενδιαφέροντος, αλλά κρατά άσβεστη την ελπίδα της επιστροφής στους νόμιμους κατοίκους της.

Το τραγούδι με τίτλο «Βαρώσια. Πόλη Φάντασμα» οπτικοποιήθηκε σε ένα καθηλωτικό βίντεο κλιπ, το οποίο συνοδεύεται με γραφικά αναπαράστασης της εισβολής και με πρωταγωνιστή ένα μικρό παιδί που περιπλανιέται μέσα στα συντρίμμια της πόλης, με την προσμονή του γυρισμού.

Το τραγούδι ανήκει στους Main-De-Gloir, μια πειραματική, post hardcore, ηλεκτρονική ροκ εν ρολ μπάντα από τη Hrodna της Λευκορωσίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν γι’ αυτούς στο διαδίκτυο, το συγκρότημα δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2010. Ερμηνεύει πρωτότυπα τραγούδια, καθώς και μέταλ διασκευές τραγουδιών άλλων καλλιτεχνών, κυρίως της Taylor Swift. Τωρινή τους έδρα είναι το Μινσκ.

Στην εισαγωγή του βίντεο κλιπ και πριν από την έναρξη του κομματιού, η αφήγηση του εκφωνητή αναφέρει για τα Βαρώσια:

«Κάποτε ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Μια ταχέως αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή με απίστευτα ξενοδοχεία, λαμπερές εμπορικές περιοχές και αμμώδεις παραλίες, αγαπημένος προορισμός διασημοτήτων όπως η Elizabeth Taylor και η Brigitte Bardot.

Όμως όλα άλλαξαν τον Αύγουστο του 1974. Κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής επιχείρησης στην Κύπρο, όταν τα τουρκικά στρατεύματα κατέλαβαν τον έλεγχο της πόλης.

Όλος ο πληθυσμός τράπηκε σε φυγή, φοβούμενος τη σφαγή. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι θα επέστρεφαν σε λίγες μέρες, αλλά έχουν περάσει 47 χρόνια από τότε, ωστόσο η πόλη παραμένει εγκαταλειμμένη μέχρι σήμερα».

Ανταπόκριση – Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος