Τζακ Λιου στον «Επίλογο» του ΕΡΤNEWS: Από τις πρώτες χώρες η Ελλάδα που πρόσφερε υποστήριξη στην Ουκρανία (video)

Array

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών την Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζακ Λιου είναι καλεσμένος του Απόστολου Μαγγηριάδη στην εκπομπή «Επίλογος», που μεταδίδεται την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 23:00, στο ΕΡΤNEWS (και σε επανάληψη στις 24:00 στην ΕΡΤ1).

Στην αποκλειστική του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο Τζακ Λιου μιλάει για την πιθανότητα ύφεσης στην Ευρώπη λόγω της ενεργειακής κρίσης, αναλύει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του πληθωρισμού και της αύξησης των επιτοκίων στην παγκόσμια οικονομία και απαντά στο ερώτημα πώς οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι θα εξελιχθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Όσον αφορά στο αν η Ουκρανία συνεχίζει να λαμβάνει την υποστήριξη από τόσο μεγάλο μέρος του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, o Τζακ Λιου υπογράμμισε:

«Η Ελλάδα μπορεί να είναι μια σχετικά μικρή χώρα στην Ευρώπη, στον κόσμο, αλλά είναι στρατηγικά τοποθετημένη και έχει μια ιστορία κοινών αξιών που την κάνουν πραγματικά σημαντικό σύμμαχο. Και δεν πέρασε απαρατήρητο, τουλάχιστον σε μένα, ότι η Ελλάδα ήταν μια από τις πρώτες χώρες που ήταν εκεί προσφέροντας υποστήριξη στην Ουκρανία. Και στη συνέχεια, κατά τους μήνες των σημαντικών αποστολών προμηθειών στην Ουκρανία, τα λιμάνια της Ελλάδας ήταν κεντρικό σημείο των εφοδιαστικών επιχειρήσεων. Νομίζω ότι αυτό υπογραμμίζει γιατί είναι τόσο σημαντικό για τις Ηνωμένες Πολιτείες να υπάρχει μια υγιής ελληνική οικονομία και κοινωνία και μια καλή, ισχυρή συμμαχία με την Ελλάδα. Οι κοινές αξίες κάνουν μεγάλη διαφορά σε αυτόν τον κόσμο».

*Στην ίδια εκπομπή μιλά και ο ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας, δρ Νίκος Τσάφος.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος