Το ERTFLIX κοντά σε άτομα με οπτική αναπηρία, κωφούς και βαρήκοους

Μια νέα καινοτόμα υπηρεσία για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής εισάγει για πρώτη φορά η δημόσια τηλεόραση στο ERTFLIX.

Η νέα κατηγορία της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ «Προσβασιμότητα για Όλους» περιλαμβάνει προγράμματα με ακουστική περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία και προγράμματα με υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Προγράμματος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Μπουρούνης, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις», η πρεμιέρα έγινε αυτήν την εβδομάδα με την πρώτη σειρά με ηχητική περιγραφή (audio description- AD), το «Βραχιόλι της Φωτιάς», καθώς και το επεισόδιο «Επικίνδυνη αναπηρία» από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Επικίνδυνες». Σιγά σιγά θα ακολουθήσουν όλες οι σειρές της ΕΡΤ.

Πάνω από το 60% των επισκέψεων στο ERTFLIX πραγματοποιούνται από κινητές συσκευές, smartphones, tablet και φορητούς υπολογιστές. «Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, ο κόσμος μπορεί τις ημέρες των διακοπών από όπου βρίσκεται να ψάξει, έχουμε πάρα πολύ πλούσιο περιεχόμενο, πάνω από 5.000 βίντεο», δήλωσε ο κ. Μπουρούνης, ο οποίος πρότεινε μάλιστα και τρεις συγκεκριμένες ελληνικές ταινίες, ειδικά για τις ημέρες του καύσωνα!

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνική streaming πλατφόρμα παρέχει υπηρεσίες προσβασιμότητας για όλους με περιεχόμενο που θα ανανεώνεται διαρκώς.

Έτσι για τα άτομα με οπτική αναπηρία είναι ήδη διαθέσιμα στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ προγράμματα με ακουστική περιγραφή εικόνας, όπως και προγράμματα με υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.

Μάλιστα, το περιεχόμενο αυτό φέρει ειδική σήμανση, ώστε να γίνεται εύκολα και γρήγορα αντιληπτό από τους φίλους του ERTFLIX με προβλήματα όρασης, αλλά και ακοής.

Υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους και τη σήμανση CC έχουν πολλές σειρές της ΕΡΤ, μεταξύ αυτών το «Κάνε ότι κοιμάσαι», «Αγάπη Παράνομη», «Ο όρκος ΙΙ», «Μια νύχτα του Αυγούστου», καθώς και συναρπαστικά ντοκιμαντέρ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος