Θ. Μπάκας (μεσίτης): Το κέντρο της Αθήνας διαθέτει υψηλή διαθεσιμότητα ακινήτων που πληρούν τις προδιαγραφές (video)

Array

Στο μεγάλο ερώτημα σε ποιες περιοχές καταγράφεται διαθεσιμότητα ακινήτων έως 150.000 ευρώ απαντά στην ΕΡΤ ο Θέμης Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου e-real estates με αφορμή την ανακοίνωση του στεγαστικού προγράμματος για τους νέους από την κυβέρνηση. 

«Το κέντρο διαθέτει υψηλή διαθεσιμότητα ακινήτων που πληρούν τις προδιαγραφές για έναν νέο άνθρωπο να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Περίπου τρία στα δέκα ακίνητα (αυτής της κατηγορίας) είναι στο κέντρο της Αθήνας» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Μπάκας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ από ένα ανακαινισμένο ακίνητο 66 τετραγωνικών στα Εξάρχεια, εμπορικής αξίας περίπου 140.000 €, δήλωσε ότι τα περισσότερα ακίνητα προς πώληση σε αυτό το οικονομικό μπάτζετ είναι κατασκευής έως το 1980.

«Πάρα πολλά ακίνητα είναι είτε μερικώς είτε ολικώς ανακαινισμένα» επεσήμανε ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου e-real estates  τονίζοντας ότι περιοχές όπως η Νεάπολη, τα Εξάρχεια, ο Άγιος Παντελεήμωνας, η Κυψέλη, Πλατεία Βικτωρίας, Πλατεία Αττικής έχουν μεγάλο ποσοστό ακινήτων αυτής της κατηγορίας.

Όπως είπε το πρόγραμμα στέγασης για νέους έως 39 ετών θα ανοίξει το 2023. «Τη δεδομένη χρονική στιγμή γνωρίζουμε τις προδιαγραφές και τα κριτήρια που έχουν ανακοινώσει οι αρμόδιοι υπουργού. Το επόμενο χρονικό διάστημα και τα τραπεζικά ιδρύματα θα δώσουν τις αναγκαίες πληροφορίες για όλους όσοι θέλουν να ενταχθούν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα για να ενταχθεί κάποιος ενδιαφερόμενος στο πρόγραμμα στέγασης που εξήγγειλε προ ημερών η κυβέρνηση θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα εισόδημα έως 16.000 ευρώ αν είναι άγαμος, έως 20.000 αν είναι εγγαμος, συν 3.000 € ανά παιδί.

«Πρέπει να διαθέτει ένα ποσό από 15.000 έως 30.000 ευρώ ως ιδία συμμετοχή» συμπλήρωσε ο κ. Μπάκας τονίζοντας ότι στις καλές περιοχές του κέντρου όπως Παγκράτι, Βύρωνας, Γουδί και Αμπελόκηποι (Αττική) υπάρχει μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων που να μπορούν να ενταχθούν στα συγκεκριμένα κριτήρια», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

Αναφερόμενος στα δυτικά προάστια της Αττικής εξήγησε ότι οι περιοχές που διαθέτουν αρκετά ακίνητα που η τιμή τους δεν ξεπερνά τα 150.000 € είναι το Αιγάλεω, το Περιστέρι και το Ίλιον. Στον Πειραιά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν το ακίνητο της αρεσκείας τους σε Ταμπούρια και Παλιά Κοκκινιά.

«Υπάρχουν και πολλές περιοχές που μπορεί να βρει κάποιος και ακίνητα νεότερα μετά το 2000», συμπλήρωσε ο Θέμης Μπάκας προσθέτοντας ότι πλέον τα νέα ζευγάρια έχουν ξεκινήσει τις αναζητήσεις τους.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπατζάκη | Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος