«Τέχνες» – Το ενημερωτικό ένθετο της ΕΡΤ: Προτάσεις, συνεντεύξεις καλλιτεχνών, η ατζέντα της εβδομάδας – 11/2 (video)

Η εκπομπή του ενημερωτικού, πολιτιστικού ενθέτου της ΕΡΤ «Τέχνες», που παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή στις 18:30 από την συχνότητα της ΕΡΤ1, με την Ματίνα Καλτάκη.

ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

  • Ο Τηλέμαχος Μούσας είναι πολυοργανίστας (αν και η κιθάρα είναι το αγαπημένο του όργανο), λατρεύει την τζαζ, έχει γράψει μουσική για πολλές παραστάσεις θεάτρου και χορού, όπως και για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς μουσικούς φορείς όπως το Brooklyn Academy of Music, το Center for Computer Research in Music and Acoustics  του Stanford University, με τους περισσότερους μεγάλους πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας μας κι έχει εμφανιστεί σε πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε ο τρίτος στη σειρά τζαζ δίσκος του, με τίτλο Dreamtime, που θα παρουσιαστεί λάιβ για πρώτη φορά την ερχόμενη Τετάρτη. Η Ματίνα Καλτάκη τον συνάντησε στην πρόβα και συνομίλησε μαζί του.
  • O βραβευμένος συνθέτης και μαέστρος Oscar Navarro βρίσκεται στην Αθήνα και κάνει πρόβες με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ για μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την  ερχόμενη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου. Το πρόγραμμα έχει γενικό τίτλο  «Ισπανική Φαντασία» καθώς περιλαμβάνει συνθέσεις σπουδαίων Ισπανών συνθετών, του Ντε Φάλια, του Αλμπένιθ, του Τουρίνα και άλλων.
  • Οι κινηματογραφικές προτάσεις της εβδομάδας: «Μπέλφαστ» του Κένεθ Μπράνα – «Τελευταίοι και πρώτοι άνθρωποι» του Γιόχαν Γιόχανσον.
  • Προτάσεις για θεατρική παράσταση («Μαρίκα Νίνου» στο θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου στην Πλάκα), βιβλίο (Εύας Μπέη “Με τον Νίκο Καρούζο” – εκδόσεις LOGGIA) και μουσική (Παραμούρ του Σαμπ Έρμπαν).

Ενημερωτικό ένθετο «Τέχνες» | Θέατρο, κινηματογράφος, βιβλία, μουσική, εικαστικά, αρχιτεκτονική, design

Κάθε τι ενδιαφέρον που συμβαίνει στον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού είναι το αντικείμενο της προσοχής μας.

Δημιουργοί που παράγουν πολιτιστικά προϊόντα, ιδέες για επισκέψεις σε μουσεία και γκαλερί, ξεχωριστές παραστάσεις και ταινίες, βόλτες με πολλή μουσική, προτάσεις για βιβλία που αξίζει να διαβάσουμε.

Τα πιο σημαντικά γεγονότα στον χώρο του πολιτισμού.

Όλα εκείνα που ομορφαίνουν τη ζωή μας.

Κάθε Παρασκευή στις 18:30 από την συχνότητα της ΕΡΤ1, με την Ματίνα Καλτάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος