Ταινίες της εβδομάδας: Πρό(σ)κληση για σκέψη

Πέντε νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022.

Σημείο Βρασμού

Σε «σημείο βρασμού» θα φτάσει ο Άντυ μια βραδιά που όλα πάνε λάθος: οι παραγγελίες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, ο υγειονομικός έλεγχος εμφανίζεται τη λάθος στιγμή, οι πελάτες δυσαρεστούνται με πάσα αφορμή και εκείνος άργησε τόσο-όσο να προκληθούν αλυσιδωτές αντιδράσεις. Σε ένα αγχωτικό συνεχόμενο πλάνο, το χιούμορ, οι απογοητεύσεις, οι εντάσεις, τα μικρά θαύματα θα βρουν τον χώρο τους. Και εμείς, σαν σε ένα επεισόδιο από το master chef, θα ζήσουμε εκ του ασφαλούς ένα καλοσκηνοθετημένο ριάλιτυ καθημερινότητας που χρησιμοποιώντας τα δικά μας άγχη, θα μας ξε-αγχώσει.

Η Μπαλάντα της Λευκής Αγελάδας

Όταν η Μίνα μάθει πως η εκτέλεση του άντρα της για ένα έγκλημα που κατηγορήθηκε ήταν λάθος, θα θελήσει να βρει τη φωνή της σε ένα σύστημα που θεωρεί πως μια συγνώμη είναι αρκετή για να αναλάβει την ευθύνη του. Στην «Μπαλάντα της Λευκής Αγελάδας» υπάρχει η καθαρότητα του εμπνευσμένου από το κίνημα του νεορεαλισμού Ιρανικού κινηματογράφου μέσα σε ένα στιβαρό δράμα χαρακτήρων. Οι αγκυλώσεις της κοινωνίας στα καθώς πρέπει θα επαναπροσδιοριστούν όσο η κεντρική ηρωίδα ανακαλύπτει και εκφράζει τα θέλω της.

Πάντα στο Κόκκινο

Η Μέι Λι, όπως και οι περισσότεροι έφηβοι, όταν θυμώνει μεταμορφώνεται στον άλλο της εαυτό. Ο άλλος της εαυτός όμως είναι στην κυριολεξία ένα άλλο πλάσμα, ιδιαίτερα χαριτωμένο αλλά πάντα εξαγριωμένο, ένα κόκκινο πάντα. Τα «Πάντα στο Κόκκινο» λοιπόν για την πολύ-πολιτισμική κωμωδία ενηλικίωσης που με τόση προσοχή αγκαλιάζει σε πλαίσιο color και rase blind τους υπέροχους μικρούς ήρωες που προσπαθούν να μεγαλώσουν.

River

Το River είναι ένα ντοκιμαντέρ οικολογικών μηνυμάτων που στηρίζεται εξολοκλήρου στις όμορφες εικόνες του αλλά και την περιρέουσα από προβληματισμούς διατυπωμένους με τη ζεστή φωνή του Γουίλεμ Νταφόε αλλά και τις τόσο διαφορετικές μουσικές αναφορές. Ένα ταξίδι σε 39 διαφορετικές χώρες με το νερό να σηματοδοτεί τη ροή.

Μετά τον Γιανγκ

Το «Μετά τον Γιανγκ» είναι μια φουτουριστική ταινία που ξεχειλίζει από φιλοσοφικά ερωτήματα για τη ζωή, τον θάνατο και την τεχνολογική εξέλιξη. Στο μέλλον κάθε οικογένεια μεγαλώνει με ένα +one άτομο. Εκείνο το ανδροειδές καθορίζει κυρίως την ταυτότητα των νέων μελών της οικογένειας. Όταν όμως ο Γιανγκ παθαίνει βλάβη, ο Τζέικ θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να διασώσει τις αναμνήσεις του οικιακού ρομπότ, που τόσο πολύ σηματοδότησε τον τρόπο σκέψης της κόρης του. Το Final Cut συναντά το Cherry 2000 σε ένα σύμπαν όπου η ανθρωπιά δεν χαρακτηρίζει μόνο το ανθρώπινο είδος. Η ασιατική ταυτότητα του δημιουργού δεν αποκτά ποτέ δυτική ματιά, κάτι που σε σημεία λειτουργεί υπέρ της ιστορίας και σε άλλα σημεία απλά εκλαϊκεύει απλοϊκά τους προβληματισμούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος