Ταινίες της εβδομάδας: 3D χορός, Morbius, η πάλη ενός Πατέρα και τα Ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Μία τρισδιάστατη ταινία – τέχνη για έναν μοναδικό χορογράφο, ένα επικό μελόδραμα για έναν απελπισμένο πατέρα που διεκδικεί τα παιδιά του, ένα πολυαναμενόμενο blockbuster της Marvel, ένα ντοκιμαντέρ για τον ξεριζωμό ενός λαού και το χρονικό ενός πολέμου και ένα -αποκλειστικά μεταγλωττισμένο- σίκουελ της περιπέτειας με πρωταγωνιστή τον μπλε σκαντζόχοιρο Sonic.

Αυτές είναι οι ταινίες που βγαίνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022.

Τα Ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Στο ντοκιμαντέρ του Θωμά Σίδερη «Τα Ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ», που είναι μάλιστα και μια παραγωγή του ertnews.gr, καταγράφεται ο άδικος και κατάφωρος ξεριζωμός ενός λαού και μέρος του χρονικού του πολέμου Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. Ήρωες της ιστορίας, οι κάτοικοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ· οι αναμνήσεις των ζωντανών για τα αδικοχαμένα θύματα. Όλα αυτά σε ένα άγνωστο μέλλον και ένα τρομακτικό παρόν.

Cunningham

Οι καινοτόμες τεχνικές του, έδωσαν άλλη διάσταση στην κίνηση σε συνάρτηση με τον χώρο… και αυτές έχουν τον πρώτο λόγο στην επόμενη ταινία. Χορός σε τρεις διαστάσεις και ανάλυση της προσωπικότητας του avant-garde χορογράφου Μερς Κάνινγκχαμ μέσα από talking heads συνεντεύξεις. Αυτό είναι το Cunningham 3D που κερδίζει στην εικόνα, χάνει όμως στην ισορροπία με τις αφηγήσεις.

Πατέρας

Ο «Πατέρας» είναι ένα σαρωτικό μελόδραμα από τη Σερβία που παρουσιάζει το οδοιπορικό ενός ταλαιπωρημένου πατέρα που θα πάει οδικώς στο υπουργείο στο Βελιγράδι για να διεκδικήσει το δικαίωμα να συναντά τα παιδιά του. Συγκινητικό -αν και ελαφρώς υπερβολικό. Από την υπερβολή όμως σκάει το δάκρυ και η καρδιά μας χτυπά πιο δυνατά.

Sonic: Η Ταινία 2

Ο 100% μεταγλωττισμένος Sonic επιστρέφει. Με τα ελάχιστα δαχτυλίδια που θα μείνουν σε αυτόν και τον συγκάτοικο του, θα προσπαθήσει να σώσει τον κόσμο από τον παλαβό Δόκτορα Ρομπότνικ. Θα διαλύσει λοιπόν έναν γάμο, θα ταξιδέψει στα χιόνια και θα αποκτήσει νέες παρέες. Έχει πλάκα αλλά, μεταξύ μας, είναι μεγάλη η διάρκεια για το ηλικιακό κοινό στο οποίο απευθύνεται. Μέτρια μεταγλώττιση πάντως, κυρίως στην απόδοση του κειμένου… Και ως προς τις φωνές, σχεδόν αταίριαστα ηχοχρώματα σε μερικούς από τους χαρακτήρες. Δηλαδή, το ελληνικό casting δεν τους πέτυχε.

Morbius

Το Morbius είναι το πολυαναμενόμενο Spin-off του “Spider-Man”. Ένας ανάπηρος αλλά καταξιωμένος επιστήμονας, θα ανακαλύψει τη θεραπεία της πάθησής του σε νυχτερίδες και φιάλες αίματος. Η επιστήμη του όμως θα σαπίσει μαζί με την ψυχή του αφού «η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα», όταν χρειάζεται για να ζήσεις να πουλήσεις την ψυχή σου στο διάολο. Δυστυχώς ανιαρό, παρά τα φτιασίδια που κομψεύουν το κενό νοημάτων και υπόθεσης εγχείρημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος