T. Γραμματικόπουλος: Η οξεία ηπατίτιδα μπορεί να καταλήξει σε οξεία ηπατική ανεπάρκεια – Προσοχή στον παρατεταμένο υψηλό πυρετό (video)

Toν πρώτο θάνατο παιδιού από οξεία ηπατίτιδα στη χώρα μας σχολίασε στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο Τάσος Γραμματικόπουλος, ειδικός παιδοηπατολόγος επισημαίνοντας ότι καθημερινά καταγράφονται νέα κρούσματα σε όλο τον κόσμο, με ένα πολύ μικρό αριθμό παιδιών να χρειάζονται μεταμόσχευση ήπατος και έναν ακόμη μικρότερο αριθμό παιδιών που χάνουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή στο King College Ηοspital «η οξεία ηπατίτιδα αυτού του τύπου μπορεί να καταλήξει σε οξεία ηπατική ανεπάρκεια», όπως συνέβη με το 13μηνών βρέφος στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον γιατρό στη Μ. Βρετανία, όπου παρουσιάστηκαν τα περισσότερα περιστατικά, πολλά παιδιά που νοσούν χρειάζονται μεταμόσχευση ήπατος.

Μιλώντας για τα πιθανά συμπτώματα ο κ. Γραμματικόπουλος επέστησε την προσοχή των γονιών στον παρατεταμένο υψηλό πυρετό, σε συμπτώματα παρόμοια με ίκτερο και στη μη λήψης τροφής.

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να προβλέψουμε ακόμα ποια από αυτά τα παιδιά θα προχωρήσουν σε πλήρη ίαση και ποια παιδιά θα αρρωστήσουν πολύ χειρότερα και θα χρειαστεί να μεταφερθούν σε νοσοκομείο ή κάτι χειρότερο», δήλωσε ο παιδοηπατολόγος.

Εξήγησε μάλιστα ότι «τα γεγονότα μπορεί να είναι τόσο ραγδαία που να μην είναι δυνατή η αντιμετώπιση τους περιστατικού με συντηρητικά μέσα».

Μιλώντας για το σύνδρομο της οξείας ηπατίτιδας ο επίκουρος καθηγητήε στο King College Ηοspital διευκρίνισε ότι «είναι ένας συνδυασμός αδενοϊών» λέγοντας ότι πλέον υπάρχουν θεραπευτικά πρωτόκολλα γι’ αυτά τα περιστατικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος