Στις σχολές που μαθαίνουν να πετάνε στον ελληνικό ουρανό (video)

Ρεπορτάζ: Γιώργος Κοβός

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια,  αν κάποιος ήθελε να γίνει πιλότος στην Ελλάδα, θεωρούσε ότι ήταν υποχρεωτικό να φοιτήσει στη Σχολή Ικάρων, ακόμα κι αν στόχος του ήταν να πετάει μόνο με πολιτικά αεροσκάφη. Ελάχιστοι γνώριζαν ότι ήδη από το 1996 είχε γίνει η αρχή για την λειτουργία της πρώτης ιδιωτικής αεροπορικής σχολής, της Global Aviation, και ότι στο πέρασμα του χρόνου, αρκετές ακόμα ακολούθησαν τα παράδειγμά της, με αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή, να λειτουργούν περίπου δέκα σχολές, σε όλη την Ελλάδα.

Ακόμα πιο ενθαρρυντικό είναι ότι οι ελληνικές αεροπορικές σχολές έχουν μεγάλη απήχηση σε σπουδαστές του εξωτερικού.
Νέοι άνθρωποι από χώρες όπως η Βρετανία, η Ολλανδία, η Κίνα, η Νότια Κορέα, το Ιράκ, η Αμερική, επιλέγουν την Ελλάδα για τις σπουδές τους.

Από τη μια, οι καλές καιρικές συνθήκες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου τους επιτρέπουν να καταγράφουν περισσότερες ώρες πτήσεων, ενισχύοντας από νωρίς το βιογραφικό τους. Από την άλλη το χαμηλό κόστος εκπαίδευσης -συγκριτικά με τις σχολές άλλων χωρών- αποτελούν δύο πολύ σημαντικά κίνητρα για τους σπουδαστές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τμήματα των ελληνικών σχολών με ποσοστό ξένων σπουδαστών που συχνά ξεπερνάει κατά πολύ το 50%!

Η κάμερα του ertnews.gr βρέθηκε στο αεροδρόμιο των Μεγάρων και κατέγραψε μια εκπαιδευτική πτήση στον αττικό ουρανό, παρέα με την 19χρονη εκπαιδευόμενη Χριστίνα Γλεντουδάκη, η οποία, συμπτωματικά, εκείνη την ημέρα, ολοκλήρωσε την πρώτη “solo” πτήση της!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος