Στ. Στρατηγάκης: Ο βαθμός δέκα στα μαθηματικά του τέταρτου πεδίου θεωρείται πολύ μεγάλη επιτυχία (video)

Συγκριτικά στοιχεία για τη βαθμολογία, τις βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων παρουσίασε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο σύμβουλος σταδιοδρομίας, Στράτος Στρατηγάκης.

«Δύο παιδιά πιάστηκαν στα μαθηματικά με κινητά και τα γραπτά άμεσα μηδενίστηκαν» ανέφερε στην ΕΡΤ ο κ. Στρατηγάκης υπενθυμίζοντας ότι απαγορεύεται οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες να έχουν στις αίθουσες των εξετάσεων κινητά τηλέφωνα ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

«Ένας μαθητής παλαιότερα ζήτησε τουαλέτα, ενεργοποίησε το κινητό του και του ήρθε sms με τις απαντήσεις» δήλωσε και κάλεσε τα παιδιά να μη ρισκάρουν τη χρονιά κάνοντας τέτοιες άσκοπες ενέργειες.

Το δέκα στα μαθηματικά του τέταρτου πεδίου θεωρείται πολύ μεγάλη επιτυχία

Αναφορικά με τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να εξεταστούν οι μαθητές της τρίτης Λυκείου ο σύμβουλος σταδιοδρομίας χαρακτήρισε «δύσκολα τα μαθηματικά για τα παιδιά του τέταρτου πεδίου που είναι και πιο αδύνατοι μαθητές», επισημαίνοντας ότι ο μέσος όρος βαθμολογίας είναι το 6,9 στα 20. Αντίθετα, ο μέσος όρος της βαθμολογίας στα μαθηματικά του δεύτερου πεδίου είναι 12,5.

«Αυτοί οι οποίοι γράφουν κάτω από πέντε (5) ελπίζουν να γράψουν καλά στις αρχές οικονομικής θεωρίας, γράφουν έναν αξιοπρεπή βαθμό στην πληροφορική και στην έκθεση και κάπου περνούν. Συμβαίνει χρόνια τώρα. Όσοι γράφουν δέκα (10) στα μαθηματικά περνούν στις καλύτερες σχολές οικονομικών του τέταρτου πεδίου», τόνισε ο κ. Στρατηγάκης.

Μαθηματικός και ο ίδιος επισήμανε ότι «ο βαθμός δέκα θεωρείται πολύ μεγάλη επιτυχία. Τα παιδιά δεν ξέρουν αυτά που θα έπρεπε να ξέρουν. Τα μαθηματικά αποτελούν μία αλυσίδα. Αν μια χρονιά σπάσει αυτή η αλυσίδα πολύ δύσκολα αποκαθίσταται», δήλωσε σχετικά.

Πρόσθεσε επίσης ότι «τα μαθηματικά που απαιτούνται για τις οικονομικές σπουδές είναι διαφορετικά από τα μαθηματικά που απαιτούνται για το πολυτεχνείο. H μαθηματική παιδεία μας πάσχει εδώ και χρόνια και κανείς δεν κάνει τίποτα».

Αναλύοντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο κ. Στρατηγάκης είπε ότι «θα πέσει η ελάχιστη βάση εισαγωγής και δεν θα είναι τόσο τραγικά τα πράγματα».

Ο σύμβουλος σταδιοδρομίας κάλεσε ακόμη τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων να μην απογοητεύονται αν δεν έγραψαν καλά σε κάποιο μάθημα και να τα αντιμετωπίζουν ως κάτι διαφορετικό. «Έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν την όποια αποτυχία τους», επισήμανε.

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα Τετάρτη (8/6) οι υποψήφιοι των Γενικών Επαγγελματικών Λυκείων εξετάζονται σε λατινικά, χημεία, πληροφορική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος