Στ. Κριμιζής για τις διαστημικές εικόνες: Αποκαλύπτουν ότι το νερό υπάρχει πιθανότατα σε μεγάλα κομμάτια του σύμπαντος (video)

Array

«Αυτή η εικόνα προέρχεται από φως το οποίο άρχισε από την πηγή του πριν από 13,1 δισεκατομμύρια χρόνια» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Σταμάτης Κριμιζής, πρόεδρος της επιστημονικής Οργανωτικής επιτροπής του Cospar 2022, εξηγώντας μας την αξία των νέων φωτογραφιών από τα βάθυ του Σύμπαντος.

«Με το τηλεσκοπίο James Webb είναι δυνατόν να κοιτάξει κανείς, με υπέρυθρες ακτίνες, πίσω από αυτό το πέπλο που υπήρχε» στο διάστημα δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι».

Σχολιάζοντας τι τον εντυπωσίασε στις απόκοσμες εικόνες που δημοσιεύτηκαν από το ισχυρότερο διαστημικό τηλεσκόπιο ο κ. Κριμιζής ο κ. Κριμιζής είπε: «Σε αυτό το φάσμα διακρίνουμε ότι υπήρχε οξυγόνο, νέον, υδρογόνο». Και όπως εξήγησε ότι μετά το Bing Bang άρχισαν να δημιουργούνται οι πυρήνες κυρίως και τα μόρια από τα οποία συνίσταται ο ήλιος, η γη μας και εμείς.

Περιγράφοντας μια άλλη εικόνα που κατέγραψε το τηλεσκόπιο James Webb ο κορυφαίος επιστήμονας εξήγησε ότι δείχνει ότι στην ατμόσφαιρα ενός πλανήτη βρέθηκε ατμός νερού. Γεγονός που δείχνει ότι «το νερό υπάρχει πιθανότατα σε μεγάλα κομμάτια του σύμπαντος και ότι το δικό μας ηλιακό σύστημα δεν είναι κάποια εξαίρεση».

Στ. Κριμιζής για τις διαστημικές εικόνες: Αποκαλύπτουν ότι το νερό υπάρχει πιθανότατα σε μεγάλα κομμάτια του σύμπαντος (video)
(NASA/ESA/CSA vía AP)

Η Αθήνα θα είναι το κέντρο των ανακαλύψεων

Ο κ. Κριμιζής αναφέρθηκε επίσης και στο παγκόσμιο συνέδριο διαστημικής έρευνας COSPAR Athens 2002, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 16 – 24 Ιουλίου στην Αθήνα, λέγοντας ότι «η Αθήνα θα είναι το κέντρο των ανακαλύψεων και ανακοινώσεων για όλο τον κόσμο.

«Η αστροβιολογία, είναι η δυνατότητα να μπορέσει κανείς να κοιτάξει και να δει τι είδους βιολογική δραστηριότητα υπάρχει όχι μόνο σε άλλους πλανήτες αλλά και σε άλλα ηλιακά συστήματα, είναι ένα ένα από τα θέματα του συνεδρίου» είπε ο κ. Κριμιζής.

Μεταξύ των σημαντικών επιστημόνων που θα μιλήσουν για τα μυστήρια του διαστήματος στο συνέδριο θα είναι και ο επικεφαλής του τηλεσκοπίου της NASA.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος