Σχολεία σε όλη την Ελλάδα στέλνουν το δικό τους αντιπολεμικό μήνυμα

Σχολεία κάθε βαθμίδας σε όλη την Ελλάδα στέλνουν τα δικά τους μηνύματα υπέρ της ειρήνης. Μαθητές και εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν ποικίλους τρόπους για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους απέναντι στον πόλεμο.

Σε πολλά σχολεία οι μαθητές σχημάτισαν το μήνυμα με τα σώματά τους. Στην περίπτωση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, τα παιδιά σχημάτισαν το σήμα της ειρήνης.

Σχολεία σε όλη την Ελλάδα στέλνουν το δικό τους αντιπολεμικό μήνυμα
3o δημοτικό σχολείο Σίνδου

Τις τσάντες τους χρησιμοποίησαν για να σχηματίσουν το μήνυμα «Σταματήστε τον πόλεμο» οι μαθητές στο 15ο Γυμνάσιο Κυψέλης.

Με τις τσάντες και τα σώματά τους, και υπό τους ήχους του τραγουδιού «Αν όλα τα παιδιά της Γης», τα παιδιά του 2ου Δημοτικού σχολείου Λαυρίου έστειλαν το δικό τους μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης με ένα μεγάλο ΟΧΙ στη φρίκη του πολέμου.

Ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βίντεο με τίτλο «Ναι στην Ειρήνη – Όχι στον Πόλεμο» ετοίμασε η Δ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Κρεστένων, με ζωγραφιές των παιδιών, αλλά και τις φωνούλες τους να στέλνουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα, με τη συνοδεία κιθάρας.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου, που μας είχε συγκινήσει με το μήνυμά του κατά των γυναικοκτονιών, χρησιμοποίησαν τη δημιουργικότητά τους για να εκφράσουν τα όσα νιώθουν για τον πόλεμο.

Το 26ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά εκφράστηκε μέσω της τέχνης, ζωγραφίζοντας ένα συλλογικό έργο για την ειρήνη πάνω σε χαρτί του μέτρου.

Σχολεία σε όλη την Ελλάδα στέλνουν το δικό τους αντιπολεμικό μήνυμα
26 δημοτικό πειραιά
Σχολεία σε όλη την Ελλάδα στέλνουν το δικό τους αντιπολεμικό μήνυμα
26 δημοτικό πειραιά

Ο γυμναστής στο 3ο Δημοτικό Περάματος βοήθησε τα παιδιά να σχηματίσουν το μήνυμά τους με αντικείμενα που χρησιμοποιούν στο μάθημα της γυμναστικής. Οι μαθητές έφτιαξαν και μία σειρά από ζωγραφιές με μήνυμα υπέρ της ειρήνης.

Σχολεία σε όλη την Ελλάδα στέλνουν το δικό τους αντιπολεμικό μήνυμα
3ο Δημοτικό Περάματος

Να διασκεδάσουν τους φόβους τους κάλεσε τα παιδιά στο 11ο δημοτικό σχολείο Κερατσινίου ο δάσκαλός τους, Μάριος Μάζαρης. Η πόρτα της τάξης γέμισε με όλα όσα φοβόμαστε όλοι: τον πόλεμο, τη μοναξιά, την αρρώστια, τα έντομα, τους χωρισμούς, τις απώλειες…

Τις φωνές τους με όλα τα παιδιά του κόσμου για να σταματήσει ο πόλεμος ενώνουν και οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου, σε ένα βίντεο γεμάτο χειρόγραφα μηνύματα των μαθητών, υπό τους ήχους του Imagine του Τζον Λένον.

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος