Πρόγραμμα στέγασης και φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων

Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης σε 40 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, των οποίων τα αιτήματα στέγασης εκκρεμούν, εξασφαλίζει το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφτηκε ανάμεσα στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των τριών φορέων, θα παρέχεται ένα πρόγραμμα στέγασης και φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων σε δομές του υπουργείου, σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Πρόγραμμα στέγασης και φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων
Η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, υπογράφει το μνημόνιο συνεργασίας με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, το υπουργείο και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας θα προσφέρουν τη διαμονή, τη σίτιση και τη νομική κάλυψη για την επανασύνδεση των παιδιών με τις οικογένειές τους και τα Παιδικά Χωριά SOS, μέσω δωρεάς από τη Διεθνή τους Ένωση, θα προσφέρουν το σύνολο της μισθοδοσίας και των εισφορών του επιστημονικού και ψυχοπαιδαγωγικού προσωπικού που απαιτείται για τη λειτουργία των ξενώνων.

Η έναρξη του προγράμματος είναι άμεση και η συμφωνία έχει εξάμηνη διάρκεια, που μπορεί να επεκταθεί για άλλους 6 μήνες και για άλλες κρατικές δομές, που βρίσκονται εντός Αττικής.

Η παραπάνω συμφωνία εντάσσεται στις πρωτοβουλίες και στις δράσεις που αναλαμβάνουν τα Παιδικά Χωριά SOS, πάντα μέσω δωρεάς της Διεθνής τους Ένωσης, από τον Δεκέμβριου 2015 στον Ελαιώνα, στη Μόρια και στο Απάνεμο στη Λέσβο και στα Διαβατά, μαζί με προσφορά ειδών για παιδιά ηλικίας 0-5.

Πρόγραμμα στέγασης και φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children’s Villages International, που λειτουργεί σε 134 χώρες. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία των παιδιών, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.

Η προστασία και η φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρεται σε μακρόχρονη, συνεχή, σταθερή βάση. Ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία.

Επιπρόσθετα, στα Παιδικά Χωριά SOS, μπροστά στην ολοένα αυξανόμενη κρίση, έχουν διευρύνει το έργο τους από το 2011, βοηθώντας παιδιά και οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση λόγω φτώχειας από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες και να παραμείνουν ενωμένες, προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη, υλική βοήθεια, εκπαιδευτικές υπηρεσίες στα παιδιά και καλύπτοντας βασικές ανάγκες διατροφής.


Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος

Καρ. Σερβίας 12-14
105 62 Aθήνα
Τ. 210 33 13 661-3
F. 210 32 26 652

Γρηγορίου Παλαμά 8
546 21 Θεσσαλονίκη
Τ. 2310 226 644
F. 2310 282 844

e-mail: mariamaniati@sos-villages.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος