«Πριν χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα οι Ρώσοι θα κάνουν δοκιμή» – Τα πάντα για το «όπλο της αποκάλυψης» του προέδρου Πούτιν

Array

«Το ΝΑΤΟ έχει αντι βαλλιστικά συστήματα και μπορεί να αναχαιτίσει σε κάποιο βαθμό πυραύλους της Ρωσίας. Η Ρωσία λοιπόν, όταν αποσύρθηκε η Αμερική και το ΝΑΤΟ από την αντιβαλλιστική συνθήκη και έβαλε παντού αντιβαλλιστική ασπίδα, είπε: “Μπορείτε να αναχαιτίσει τους πυραύλους μου. Εγώ θα κάνω τορπίλες και θα έρχονται υποβρύχια και όχι από τον αέρα”. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε αυτή η τορπίλη», εξήγησε ο διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων και καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Στρατιωτικών Επιστημών, Θεόδωρος Λιόλιος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Τι σημαίνει να γίνει μία έκρηξη στην περιοχή: Όχι, δεν θα γίνει τσουνάμι, δεν θα υπάρξει πλημμύρα στην περιοχή, αλλά η πυρηνική δοκιμή της τορπίλης, στην πραγματικότητα θα δημιουργήσει ένα νέφος, μία βροχή. Θα δημιουργήσει μία ραδιενεργό βροχή η οποία θα σκεπάσει την περιοχή σε κάποιο λιμάνι των ΗΠΑ, θα δημιουργήσει ένα τεράστιο ωστικό κύμα. Φυσικά η πυρηνική τορπίλη δεν μπορεί να αναχαιτιστεί από αντιβαλλιστικά συστήματα Πάτριοτ», είπε ακόμη ο ίδιος.

Ο κ. Λιόλιος συνέχισε λέγοντας:

«Κινείται με πολύ μεγάλες ταχύτητες – 150 χιλιόμετρα την ώρα. Αντιμετωπίζει τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο πυρηνικό όχημα. Είναι πυρηνοκίνητο, μπορεί να φτάσει από την Ρωσία στην Αμερική χωρίς να σταματήσει, δεν μπορεί να εντοπιστεί. Άρα λοιπόν, όπως είχα προβλέψει από την αρχή, οι Ρώσοι πριν χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα θα κάνουν μία πυρηνική δοκιμή.

Το μέγεθος είναι που μετράμε κάθε φορά. Είναι αλήθεια. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός πυρηνικού πολέμου και αυτό οφείλετε στην έλλειψη ειλικρίνειας για τα πραγματικά αίτια αυτού του πολέμου, τα οποία είναι πυρηνικά όπλα.

Δεν γίνεται να υπάρξει μία τόσο μεγάλη σύρραξη, ένας -στην πραγματικότητα παγκόσμιος πόλεμος εκεί- ρωσο – ΝΑΤΟϊκός, απλά για μία σύρραξη στα σύνορα. Εδώ απειλήθηκαν πυρηνικά οπλοστάσια. Επιχειρήθηκε να τοποθετηθεί αντιβαλλιστική ασπίδα στη γειτονιά. Δημιουργούνται πλέον πυρηνικές τορπίλες που δεν υπήρχαν πριν, γιατί οι υπόγειες πυρηνικές δοκιμές δεν είχαν αυτό τον σκοπό παλιά: να φτάσουν σε διηπειρωτικό επίπεδα.

Βρισκόμαστε πλέον σε έναν νέο ψυχρό πυρηνικό πόλεμο. Όλα είναι επικίνδυνα αυτή τη στιγμή. Τα τακτικά πυρηνικά του Καντίροφ -που πρότεινε να χρησιμοποιηθούν- είναι ανόητα, διότι τα τακτικά πυρηνικά δεν μπορούν να κερδίσουν τον πόλεμο. Είναι μικρά, είναι ψυχολογικό όπλο, χρησιμοποιείται σε επίπεδο μονάδας, πολύ μικρότερα από την βόμβα της Χιροσίμα. Δεν μπορούν να ανατρέψουν ένα πόλεμο, αλλά είναι ψυχολογικά όπλα».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος