Πού μπορώ να προσφέρω αίμα για τους τραυματίες των Τεμπών

Συνεχίζονται οι έκτακτες αιμοδοσίες σε όλη τη χώρα για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος - Πού μπορούμε να δώσουμε αίμα

Το Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας έχει κινητοποιηθεί πλήρως αυτές τις δύσκολες στιγμές για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη περίθαλψη των τραυματιών του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Στις δύσκολες αυτές στιγμές, είναι καλό να συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε, καθώς υπάρχουν συμπολίτες μας που νοσηλεύονται και έχουν ανάγκες για αίμα.

Συγκινητική ήταν η προσέλευση, χθες το απόγευμα, στο ΑΧΕΠΑ, φοιτητών και πολιτών, που συμμετείχαν στην αιμοδοσία για να στηρίξουν τους τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Από τις 5 το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, περισσότεροι από 500 πολίτες προσήλθαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ -κυρίως φοιτητές, εκ των οποίων και πολλοί φίλοι των τραυματιών- προκειμένου να αιμοδοτήσουν.

Θερμή ήταν και η ανταπόκριση στο κάλεσμα για αιμοδοσία στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας. Μέχρι αργά το απόγευμα περίπου 200 άτομα είχαν δώσει αίμα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Παρόμοια ήταν και η εικόνα σε άλλα μέρη της χώρας.

Πού μπορώ να προσφέρω αίμα για τους τραυματίες των Τεμπών

Μάθε ποια αιμοδοσία βρίσκεται κοντά στην περιοχή σου στον διαδραστικό χάρτη της ιστοσελίδας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας:

bit.ly/41ACrll

Η αλληλεγγύη, είναι το πιο κρίσιμο όπλο μας τις δύσκολες στιγμές, ο παράγοντας «άνθρωπος» μπορεί να αποδειχτεί σωτήριος για άλλη μια φορά, όπως υπογραμμίζει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Πού μπορώ να προσφέρω αίμα για τους τραυματίες των Τεμπών

Πρόκληση σε εθελοντική αιμοδοσία της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Σε εθελοντική αιμοδοσία για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, καλεί και η Ιατρική Σχολή Αθηνών. Το προσωπικό και οι φοιτητές που επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να απευθυνθούν σήμερα και τις επόμενες ημέρες στα εξής νοσοκομεία:

  • Λαϊκό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Τμήμα Αιμοδοσίας (08:30 – 16:00)
  • Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Αιματολογικό Εργαστήριο – Μονάδα Αιμοδοσίας (08:00 – 15:00)
  • Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Εργαστήριο Αιμοδοσίας (τηλ. ραντεβού 2107286301, 2107286324)

Έκτακτη αιμοδοσία στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας

Σε συνεργασία με την 3η και 4η ΥΠΕ, η Περιφέρεια διοργανώνει έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, που εποπτεύουν οι δυο Υγειονομικές Περιφέρειες. Οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα, μπορούν να προσέλθουν την Πέμπτη, 2 Μαρτίου και την Παρασκευή, 3 Μαρτίου στα κάτωθι νοσοκομεία:

   Θεσσαλονίκη:

  • Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (περιφερειακή οδός)
  • Νοσοκομείο Παπανικολάου (Εξοχή)
  • Ψυχιατρικό Νοσοκομείο (Λαγκαδά 196)
  • Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς (Εθνικής Αμύνης 41)
  • Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος (Ελένης Ζωγράφου 2)
  • Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (Σ. Κυριακίδη 1)
  • Νοσοκομείο Ιπποκράτειο (Κωνσταντινουπόλεως 49)
  • Νοσοκομείο Άγιος Παύλος (Εθνικής Αντιστάσεως 161)
  • Νοσοκομείο Θεαγένειο* (Αλεξ. Συμεωνίδη 2)

*Ειδικότερα η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Θεαγενείου ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει εκτάκτως την Πέμπτη 2/3 και την Παρασκευή 3/3 από 9:00 πμ έως 13:00 και από 17:00 έως 19:30, και το Σάββατο 4/3 και την Κυριακή 5/3 από τις 10:00 πμ έως τις 13:00

   Πιερία:

  •  Νοσοκομείο Κατερίνης (6ο χλμ. Κατερίνης – Αρωνά, Δ.Δ. Νέο Κεραμίδι)

   Ημαθία:

  •  Νοσοκομείο Βέροιας (Συνοικισμός Παπάγου)
  •  Νοσοκομείο Νάουσας (Αφων Λαναρά & Φ. Πεχλιβάνου 3)

   Πέλλα:

  •  Νοσοκομείο Έδεσσας (Τέρμα Εγνατίας)
  •  Νοσοκομείο Γιαννιτσών (Τέρμα Σεμερτζίδη)

Οι κάτοικοι του Κιλκίς, των Σερρών και της Χαλκιδικής μπορούν να δώσουν αίμα στην τακτική αιμοδοσία των νοσοκομείων των περιοχών τους.

Έκτακτη αιμοδοσία στην Περιφέρεια Αττικής

Έκτακτη αιμοδοσία για την κάλυψη των αναγκών των τραυματιών από την τραγωδία στα Τέμπη διοργανώνεται σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου στο ισόγειο της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15-17) και ώρες 9 π.μ έως 1.30 μ.μ σε συνεργασία με τη μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Λαϊκό», και απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους της Περιφέρειας καθώς και σε όποιον πολίτη επιθυμεί να προσέλθει και να προσφέρει αίμα.

Έκτακτη αιμοδοσία στον Δήμο Αθηναίων

Έκτακτες αιμοδοσίες στα δημοτικά ιατρεία και στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» διοργανώνει και ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την ΝΥ Αιμοδοσίας του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Οι πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν, δίνοντας αίμα, μπορούν να προσέρχονται σήμερα, Πέμπτη 2 Μαρτίου από τις 10:00 π.μ. έως τις 15:00 μμ στα εξής δημοτικά ιατρεία:

  • 1ο Δημοτικό Ιατρείο (Σόλωνος 78) – τηλ. για ραντεβού 2103626587
  • 2ο Δημοτικό Ιατρείο (Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ ,Νέος Κόσμος) Τηλέφωνο για ραντεβού 2109239865
  • 5ο Δημοτικό Ιατρείο (Σαρανταπόρου 4, Πατήσια) – τηλ. για ραντεβού 2102015510

Έκτακτη αιμοδοσία σε δήμους της Αττικής

Στη διεξαγωγή έκτακτης αιμοδοσίας προχωρούν κάποιοι δήμοι της Αττικής, προκειμένου να συνδράμουν στην ανάγκη που υπάρχει για τους τραυματίες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Ήδη ο δήμος Ωρωπού ανακοίνωσε πως το αίμα που συγκεντρώθηκε στην προγραμματισμένη σημερινή αιμοδοσία θα διατεθεί για τον σκοπό αυτό, ενώ άλλοι τέσσερις δήμοι, από τους μεγαλύτερους της Αττικής, ανακοίνωσαν πως οργανώνουν έκτακτη αιμοδοσία.

Ο δήμος Περιστερίου θα την πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή (3/3), με τη συνδρομή της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Νοσοκομείου «Λαϊκό». Θα γίνει στην αίθουσα Τέχνη & Εικαστικών του Δημαρχείου από τις 9 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι.

Ο δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», θα την πραγματοποιήσει το Σάββατο (4/3) στο κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Αλ. Παπάγου 7), από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Ο δήμος Ηλιούπολης ανακοίνωσε πως θα την πραγματοποιήσει στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, καθημερινά από τις 8:30 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και το σαββατοκύριακο από τις 8:30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Και ο δήμος Παλλήνης θα την πραγματοποιήσει το Σάββατο (4/3) στο Δημοτικό Κατάστημα Παλλήνης (Φειδιππίδου 25Α, πλατεία Ελευθερίας), από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Εφαρμογή e-Αιμοδότες

Επειδή οι ανάγκες για αίμα δυστυχώς δεν σταματούν με την κάλυψη των αναγκών των τραυματιών από την τραγωδία στα Τέμπη, μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό σας την εφαρμογή e-Αιμοδότες για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο κινητό σας για τις τρέχουσες ανάγκες αίματος και τις προγραμματισμένες εξορμήσεις των Νοσοκομειακών Τμημάτων Αιμοδοσίας.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε εθελοντικά από μαθητές δημόσιου σχολείου εν μέσω της πανδημίας COVID-19, διατίθεται δωρεάν και διευκολύνει ώστε οι αιμοληψίες να γίνονται όταν υπάρχει ανάγκη, καθώς και η διάρκεια ζωής του αίματος είναι πεπερασμένη (30 ημέρες).

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ, ΕΡΤ

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος