Πώς να επιστρέψετε στα σχολεία χωρίς άγχος – Δωρεάν ημερίδα για γονείς

Array

Με τη νέα σχολική χρονιά να βρίσκεται προ των πυλών, κάποιοι γονείς είναι περισσότερο αγχωμένοι από άλλους… Γιατί δεν είναι μόνο τα παιδιά «πρωτάκια» στο σχολείο, όποια βαθμίδα και αν είναι αυτή τις πόρτες της οποίας θα διαβούν για πρώτη φορά…

Αν λοιπόν το παιδί σας θα πάει για πρώτη φορά παιδικό σταθμό, προνήπιο, νήπιο ή δημοτικό, σίγουρα θα σας απασχολούν θέματα όπως το άγχος αποχωρισμού, τα κλάματα στην πύλη του σχολείου, ο ύπνος και η νέα ρουτίνα, το πώς θα προσαρμοστεί στο σχολικό περιβάλλον και πολλά πολλά ακόμα.

Τις απαντήσεις σε όλα αυτά μπορείτε να βρείτε στις 31 Αυγούστου 2022 στη δωρεάν ημερίδα Back to School 2022 που διοργανώνει τo Project Parenting, η πρώτη online εκπαιδευτική πλατφόρμα για γονείς στην Ελλάδα, που σε συνεργασία με κορυφαίους επαγγελματίες της γονεϊκότητας δημιουργεί εκπαιδευτικό υλικό για γονείς.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και υπόσχεται να προσφέρει γνώση και στήριξη σε κάθε γονιό που θέλει να απαλλαγεί από το σχολικό άγχος και να ξεκινήσει την καινούργια σχολική χρονιά με αυτοπεποίθηση και ηρεμία!

Η Μαρίνα Αρπλιά, δημιουργός του Project Parenting αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι γονείς είναι το κλειδί για να αλλάξει ο κόσμος μας, καθώς αποτελούν το παρόν και ταυτόχρονα διαμορφώνουν τις επόμενες γενιές μέσα από την ανατροφή των παιδιών τους. Αυτό που θέλουμε, είναι να τους στηρίξουμε σε αυτόν τον μοναδικό ρόλο που έχουν αναλάβει και να καλύπτουμε με γνώση κάθε τους ανάγκη. Αυτός είναι ο στόχος του Project Parenting και κατ’ επέκταση αυτός είναι και ο στόχος της δωρεάν ημερίδας Back2School – να λάβουν στήριξη για ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που αντιμετωπίζουν: το σχολείο».

Πώς να παρακολουθήσετε την ημερίδα

Η Ημερίδα θα γίνει μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και θα είναι ανοιχτή και εντελώς δωρεάν για όλους. Περισσότερες από 15 ομιλήτριες θα συζητήσουν για τις προσδοκίες που έχουν οι γονείς για τις πρώτες μέρες στο σχολείο, τι συμβαίνει πραγματικά αλλά και πώς να προετοιμαστεί κάθε γονιός κατάλληλα ώστε η αρχή της σχολικής χρονιάς να ξεκινήσει με χαμόγελα!

Όπως εξηγούν οι διοργανώτριες: «Θα θέσουμε τις βάσεις για μια ομαλή μετάβαση από τη μια βαθμίδα στην άλλη, ενώ παράλληλα θα τονίσουμε όλα τα σημαντικά σημεία τα οποία χρειάζεται να προσέξει ο γονιός για να κυλήσει ομαλά το σχολικό έτος».

Αν και δωρεάν, το συνέδριο απαιτεί προεγγραφή σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του προγράμματός – ή να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές στο hello@projectparenting.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος