Για την ψηφιοποίηση των αρχείων του κράτους μέσα από τα οποία θα μπορεί κανείς να ανακαλύψει το γενεαλογικό του δέντρο, μίλησε στο ΕΡΤΝews και τον Θάνο Σιαφάκα, ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος, πρόεδρος της Εφορείας των Γενικών Αρχείων του Κράτους.
«Ήδη οι πολίτες μπορούν να το κάνουν με την έννοια ότι μπορούν να αναζητήσουν, μπαίνοντας στη μηχανή αναζήτησης που έχουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στην ιστοσελίδα τους ή με λέξεις κλειδιά που αφορούν ενδεχομένως την οικογενειακή τους μικροϊστορία. (…) Οι πολίτες μπορούν μέσα από την ιστοσελίδα των ΓΑΚ και τον Αρχειομνήμονα, που είναι η μηχανή αναζήτησης όσων πληροφοριών διαθέτουν στα αρχεία τους τα ΓΑΚ και στην κεντρική υπηρεσία τους, αλλά και στις κατά τόπους υπηρεσίες τους, να αναζητήσουν και ενδεχομένως να βρουν κάποιες πληροφορίες που μπορεί να σχετίζονται με τα οικογενειακά τους ζητήματα», τόνισε ο κ. Σωτηρόπουλος.
«Στα Γενικά Αρχεία του Κράτους διαθέτουμε το φάκελο διεκδίκησης των μαρμάρων. Ο φάκελος αυτός με τα αιτήματα, με την επιχειρηματολογία, με όλα όσα θα πρέπει να κάνει το ελληνικό κράτος, αλλά και οι αποστολές κυρίως στο Λονδίνο για τη διεκδίκηση από το 1830» ανέφερε και πρόσθεσε:
«Θεσμικά έχουμε μια συνέχεια σε αυτό το αίτημα της διεκδίκησης που πάει πίσω στο χρόνο τόσο παλιά.
Είναι πολύ καταρτισμένος ο φάκελος και θα σας εντυπωσιάσει το γεγονός ότι τα επιχειρήματα τα οποία συμπεριλαμβάνονται σε αυτό τον φάκελο είναι τα ίδια που χρησιμοποιούμε σήμερα για τη διεκδίκησή τους», σημείωσε.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος