Πολιτισμός και εξωστρέφεια – Την Τρίτη 21/6 η παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Λασκαράτου (video)

Στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου (19.00) η παρουσίαση του βιβλίου «Πολιτισμός & Εξωστρέφεια» που υπογράφει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κώστας Λασκαράτος. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Άντζελα Γκερέκου, πρόεδρος του ΕΟΤ και η Χριστίνα Κουλούρη, πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ παρέμβαση θα κάνουν και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Το βιβλίο από τις εκδόσεις «Σιδέρης» αποτελεί μια σύγχρονη ματιά στην ελληνική πολιτιστική διπλωματία. Η σχέση πολιτισμού και εξωτερικής πολιτικής, αποκαλύπτεται μέσα από έξι παραδείγματα εξαιρετικά ομιλούντων ελληνικών μουσείων.

Μέσα από αυθεντικές μαρτυρίες προσωπικοτήτων οι οποίες, εκ της θέσεώς τους, διαδραμάτισαν ή διαδραματίζουν ρόλο στο πεδίο της πολιτιστικής εξωτερικής πολιτικής, ανιχνεύεται η λειτουργία κεντρικών πολιτιστικών φορέων και ερευνώνται οι τρόποι μέσω των οποίων αυτά συμβάλλουν στην προσέγγιση κρατών και κοινωνιών.

Εξωστρέφεια – Αλληλοκατανόηση – Πολιτιστικοί διάλογοι

«Η εμπειρία τριών πρωθυπουργών, ενός Προέδρου της Δημοκρατίας και μιας φωτεινής προσωπικότητας που σημάδεψε την Ελλάδα. Αν ο ελληνικός πολιτισμός αποτελεί βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα της πατρίδας μας, κατά πόσον αυτός έχει αρκούντως αξιοποιηθεί; Υπάρχει ένας εθνικός σχεδιασμός; Ποια απτά οφέλη μπορεί να κατακτήσει ένας τόπος χαράσσοντας μια συνετή και συνεπή στρατηγική; Δυο εθνικά προτάγματα. Ένα «άτυπο πρωτόκολλο», που έσπασε. Ένα φυτώριο πολιτισμού. Μια άστεγη «μουσειακή εφηβεία» και μια θηριωδία που αφήνει μέχρι σήμερα πληγές. Αλήθειες, εμμονές, στερεότυπα, εμπόδια και ευκαιρίες. Τολμηρά μουσεία και πολιτιστικοί διάλογοι σε ακραίες συνθήκες. Παραδείγματα σωστής πρακτικής από τη διεθνή εμπειρία» αναγράφει το οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Ο Κώστας Λασκαράτος, μίλησε στην εκπομπή «με νέα ματιά» για το πώς επελέγησαν οι επίτιμοι καλεσμένοι της βιβλιοπαρουσίασης αναφέροντας κάτι ξεχωριστό για κάθε ένα από αυτούς και κάλεσε τον κόσμο να παρευρεθεί στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου την οποία θα συντονίσει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

«Στο βιβλίο μου αποτυπώνονται κάποιες σκέψεις και λέξεις του Μίκη Θεοδωράκη για τον πολιτισμό», δήλωσε ο συγγραφέας του βιβλίου που ασχολείται με τη σχέση Μουσείων και Εξωτερικής Πολιτικής. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό

Πολιτισμός και εξωστρέφεια – Την Τρίτη 21/6 η παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Λασκαράτου (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος