Θρυλικό αεροπλάνο της Ολυμπιακής μετατράπηκε σε σπίτι στο Όρεγκον – Αεροναυπηγός μιλάει για την ιστορία του (video)

Array

Αφιέρωμα σ’ ένα ιστορικό αεροπλάνο της Ολυμπιακής Αεροπορίας που έχει αγοράσει o Αμερικανός Μπρους Κάμπελ (Bruce Campbell) και το έχει εγκαταστήσει σε δάσος στο Όρεγκον των ΗΠΑ, μετατρέποντάς το σε σπίτι έκανε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. Για το συγκεκριμένο Boeing 727, που έχει ιδιαίτερη αξία καθώς μετέφερε τη σορό του Αριστοτέλη Ωνάση στην Ελλάδα μετά το θάνατο του Έλληνα μεγιστάνα, μίλησε στην ΕΡΤ ο Φαίδων Καραϊωσηφίδης, αεροναυπηγός και εκδότης.

«Συγκινούμαι γιατί έχω πετάξει αρκετές φορές με το συγκεκριμένο αεροπλάνο. Οι παλαιότεροι το θυμούνται, ήταν ένα 727 200 και ήταν γνωστό σαν «Παρνασσός».

Ξέροντας όσο κανείς την ιστορία του θρυλικού αεροσκάφους ανέφερε ότι κατασκευάστηκε το 1969, υπηρέτησε στην Ολυμπιακή περίπου 25 χρόνια, αποσύρθηκε το 1992, πουλήθηκε σε αμερικανική εταιρεία το ’97 και ο συγκεκριμένος άνθρωπος, το αγόρασε από την Ολυμπιακή την ίδια χρονιά.

Μιλώντας για το νέο ιδιοκτήτη του αεροσκάφους που τώρα βρίσκεται εγκατεστημένο σε μια δασώδη έκταση στις ΗΠΑ ανέφερε ότι πλήρωσε περίπου 100.000 δολάρια για το αεροπλάνο και τη μεταφορά του και έχει δαπανήσει 15.000 δολάρια για να το κάνει σπίτι.

Όπως αποκάλυψε ο αεροναυπηγός για να πραγματοποιηθεί αυτό το εγχείρημα η άτρακτος του αεροσκάφους διαλύθηκε σε 3 κομμάτια και χρειάστηκε να φτιαχτεί δρόμος για να μεταφερθεί στη συγκεκριμένη τοποθεσία.

«Εδώ κυκλοφορεί το φάντασμα του Ωνάση»

«Η αρχική του επιθυμία ήταν να γίνει σπίτι, αλλά όχι για να μείνει μόνο ο ίδιος. Είχε κάποια στιγμή την πρόθεση να το νοικιάζει σαν εξοχικό στο δάσος. Δυστυχώς αυτό το πράγμα δεν έγινε, αλλά το αεροπλάνο υπάρχει ακόμη εκεί και είναι συγκινητικό.

Όπως ανέφερε ο κ. Καραϊωσηφίδης «ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους είναι η ιστορία των αερομεταφορών στην Ελλάδα. Είναι ένα κομμάτι από το οποίο ζήσαμε οι περισσότεροι».

Δείτε τι λέει ο 73χρονος Αμερικανός και λάτρης της αεροναυπηγικής γι’ αυτό το ξεχωριστό εγχείρημα στο αφιέρωμα που παρουσίασε εκπομπή του CNBC. Και όπως λέει με περιπαικτική διάθεση, «εδώ κυκλοφορεί το φάντασμα του Ωνάση».

Πηγή: ΕΡΤ, CNBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος