Ποια είναι η μεγαλύτερη πεζοπορική διαδρομή στη Γη

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η μεγαλύτερη πεζοπορική διαδρομή που θα μπορούσε κάποιος να περπατήσει χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει άλλο μέσο ή να διασχίσει υδάτινες μάζες;

Πόσο καιρό θα σας έπαιρνε να διασχίσετε τις Ηνωμένες Πολιτείες και πόσα χιλιόμετρα θα απαιτούσε αυτό το ταξίδι; Η συντομότερη διαδρομή, από την Καλιφόρνια έως τη Τζόρτζια, είναι 3.764 χιλιόμετρα και μπορεί να διαρκέσει από τρεις έως πέντε μήνες, αν και αυτό εξαρτάται από το ρυθμό σας. Η μεγαλύτερη διαδρομή, από τη βόρεια Καλιφόρνια έως το Μέιν, φτάνει τα 5.676 χιλιόμετρα και συνήθως διαρκεί έξι μήνες ή και περισσότερο.

Ωστόσο, το εύρος των ηπειρωτικών ΗΠΑ ωχριά μπροστά στο μήκος του Παναμερικανικού Αυτοκινητόδρομου, ένα δίκτυο δρόμων συνολικού μήκους 47.958 χιλιομέτρων, που συνδέει σχεδόν όλα τα κράτη της Αμερικανικής ηπείρου σε ένα ενοποιημένο σύστημα αυτοκινητοδρόμων.

Η διαδρομή, η οποία περιλαμβάνει έναν περίπατο κατά μήκος της διώρυγας του Παναμά, δεν μπορεί να διανυθεί εξ ολοκλήρου με αυτοκίνητο γιατί οι δρόμοι της Κολομβίας και του Παναμά χωρίζονται από ένα τμήμα πυκνής ζούγκλας μήκους 106 χλμ. και έχει ολοκληρωθεί μόνο δύο φορές.

Ο πρώτος άνθρωπος που πραγματοποίησε το οδοιπορικό από την Αργεντινή στην Αλάσκα, ήταν ο Βρετανός πρώην ναυτικός Τζορτζ Μίγκαν, ο οποίος ξεκίνησε το ταξίδι των 30.608 χλμ. το 1977 και το ολοκλήρωσε 2.425 ημέρες αργότερα, το 1983. Η Χόλι Χάρισον, πρώην δασοφύλακας του αμερικανικού στρατού, έκανε το ίδιο ταξίδι προς βορρά με τα πόδια το 2018, ολοκληρώνοντας μια διαδρομή 23.305 χλμ. σε μόλις 530 ημέρες.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πεζοπορική διαδρομή στη Γη

Ένας χρήστης του Reddit δημιούργησε μια άλλη διαδρομή στα μέσα του 2020 με τους χάρτες της Google, η οποία ξεκινά από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής και καταλήγει 22.104 χλμ. βορειοανατολικά, στο Μαγκαντάν της Ρωσίας.

Ωστόσο, αν κάποιος ήθελε να περπατήσει σε ευθεία γραμμή, θα ξεκινούσε από την Κίνα και θα κατέληγε στη νοτιοδυτική Πορτογαλία, όπως έδειξαν δύο μηχανικοί σε άρθρο τους που δημοσιεύτηκε στη βάση δεδομένων arXiv το 2018.

Το 2018, ο Ρόχαν Τσαμπουκσγουάρ, ηλεκτρολόγος μηχανικός και φυσικός που εργάζεται στην εταιρεία Collins Aerospace Applied Research and Technology στο Κορκ της Ιρλανδίας, και ο Κούσαλ Μούκιρτζι, μηχανικός στην IBM Research στο Νέο Δελχί, υπολόγισαν τη μεγαλύτερη δυνατή ευθεία χερσαία διαδρομή που δεν διασχίζει υδάτινες μάζες.

Η διαδρομή των 11.240 χιλιομέτρων που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο μιας άσκησης για τον προσδιορισμό της μεγαλύτερης δυνατής ευθείας χερσαίας διαδρομής, ξεκινά από τη νοτιοανατολική Κίνα. Στη συνέχεια περνάει από 13 επιπλέον χώρες – Μογγολία, Καζακστάν, Ρωσία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Πολωνία, Τσεχική Δημοκρατία, Γερμανία, Αυστρία, Λιχτενστάιν, Ελβετία, Γαλλία και Ισπανία – πριν καταλήξει κοντά στο Σάγκρες της Πορτογαλίας.

«Οι συγγραφείς παραδέχονται ότι επρόκειτο για μια απλή άσκηση την οποία πραγματοποίησαν χρησιμοποιώντας μια διαδρομή μεγάλου κύκλου που θεωρείται ευρέως ως η συντομότερη χερσαία απόσταση μεταξύ δύο σημείων στον ελλειψοειδή πλανήτη μας», δήλωσε στο Live Science ο Νταν Κόουλ, ο οποίος είναι επικεφαλής χαρτογράφος και συντονιστής GIS στο Smithsonian Institution, αλλά δεν συμμετείχε στη μελέτη.

«Έτσι, συμφωνώ ότι η διαδρομή που υπολόγισαν οι Τσαμπουκσγουάρ και Μούκιρτζι είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη δυνατή ευθεία διαδρομή στη Γη».

ΠΗΓΗ: Live Science

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος