«Μια βόλτα δίπλα στην ιστορία της Ελλάδας στην Ευρώπη» – Περιπατητική έκθεση γνώσης στο κέντρο της Αθήνας έως τις 21/2

Μια έκθεση εικαστικών με τη μορφή «γραμματοσήμων» που παρήχθησαν ειδικά για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και σημερινή ΕΕ παρουσιάζει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Η έκθεση «”40 χρόνια σε 40 λέξεις” και… ένα γραμματόσημο!» που «τρέχει» ήδη, θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου και φιλοξενείται στην περιμετρική περίφραξη του Εθνικού Κήπου (επί των Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας και Βασιλίσσης Αμαλίας).

Σε αυτήν, εκτίθενται 40 εικαστικά, με το καθένα να παρουσιάζει ένα γεγονός – ορόσημο της 40χρονης πορείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συνοδευτικό κείμενο, σε ακριβώς 40 λέξεις.

Σημειώνεται ότι τα ψηφιακά «γραμματόσημα» παρουσιάστηκαν αρχικά σε εβδομαδιαία βάση και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, μέσω του σχετικού Newsletter του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Για την ιδέα της περιπατητικής αυτής έκθεσης «στην καρδιά» της πόλης, μίλησε στο ertnews.gr ο Content Strategist του Newsletter και εμπνευστής του Concept που «οδήγησε» στην έκθεση, Ευθύμιος Σαββάκης.

«Όταν ξεκινήσαμε να χτίζουμε τη νέα δομή του Newsletter του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σκεφτήκαμε ότι θα έπρεπε να ξεκινήσουμε λίγο “ανορθόδοξα”.

Πριν την ανάλυση όλων όσων γίνονται κάθε εβδομάδα σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Ευρώπη, να καρφιτσώσουμε κάτι τελείως διαφορετικό. Μία συμπυκνωμένη μορφή ιστορίας.

Έτσι, το πρώτο πράγμα που αντίκριζε ο αναγνώστης κάθε Παρασκευή ήταν ένα “γραμματόσημο” που έπιανε χρονολογικά κορυφαίες στιγμές από την είσοδο της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, το 1981, μέχρι το 2021.

Μία διαδρομή 40 ετών, η οποία αναδιπλώθηκε σε μικρά ιστορικά κομμάτια, με γραφιστική απεικόνιση και περιγραφή που είχε έναν αυστηρό περιορισμό. Έπρεπε να είναι ακριβώς 40 λέξεις (πιστέψτε με είναι δυσκολότερο από ότι ακούγεται).

Ένα concept που αγαπήθηκε, βγήκε από τις οθόνες του Newsletter και βρίσκεται, πλέον, στην περίφραξη του Εθνικού Κήπου.

Έτσι, κάποιος μπορεί να απολαύσει τη βόλτα του περπατώντας δίπλα στην ιστορία της Ελλάδας στην Ευρώπη».

«Μια βόλτα δίπλα στην ιστορία της Ελλάδας στην Ευρώπη» – Περιπατητική έκθεση γνώσης στο κέντρο της Αθήνας έως τις 21/2
(φωτογραφία: Βαγγέλης Λιακόγκονας)

Το 2021 σηματοδότησε μια διπλή επέτειο: 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση το 1981.

Σημειώνεται ότι, σε όλη τη διάρκεια του 2021, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργάνωσε σειρά δράσεων, προκειμένου να εμπλουτίσει τον δημόσιο διάλογο γύρω από τη σαραντάχρονη ευρωπαϊκή διαδρομή της χώρας, αναδεικνύοντας μεγάλες στιγμές, επιτεύγματα και, εντέλει, την εξέλιξη και την εμβάθυνση της σχέσης αυτής.

*Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική παραχώρηση από τον Δήμο Αθηναίων του χώρου της περίφραξης του Εθνικού Κήπου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος