Παροπλισμένο A380 μετατρέπεται σε ξενοδοχείο με σουίτα στο κόκπιτ – Για εστιατόριο θα έχει έναν παλιό πύργο ελέγχου !

Μερικοί άνθρωποι λένε «au revoir» στο Airbus A380, το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο. Άλλοι θα προτιμούσαν να πουν «bonjour». Ο Φρεντερίκ Ντελέζ, πρώην μηχανικός της Airbus, ανήκει στους τελευταίους.

Σχεδιάζει να μετατρέψει ένα παροπλισμένο  A380 σε ξενοδοχείο στη Γαλλία, όχι μακριά από το αεροδρόμιο της Τουλούζης . Το ξενοδοχείο αναμένεται να ανοίξει στις αρχές του 2024.

Ο Ντελέζ θέλει σώσει το αεροπλάνο από τη διάλυση καθώς αυτό θα μπορούσε να επαναχρησιμοποιηθεί. Ως μηχανικός αεροσκαφών γνωρίζει καλά τι σημαίνει το συγκεκριμένο αεροπλάνο και όπως λέει θα ήθελε με αυτό τον τρόπο να αποτίσει ένα  φόρο τιμής σε ένα δημιούργημα που αποτελεί  θρησκεία για όλους τους υπαλλήλους της Airbus».

«Λατρεύω τις προκλήσεις και να ανακαλύπτω συνεχώς νέα πράγματα. Επίσης, πάντα είχα στο μυαλό μου να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση» λέει ο Ντελέζ.

Παροπλισμένο A380 μετατρέπεται σε ξενοδοχείο με σουίτα στο κόκπιτ –  Για εστιατόριο θα έχει έναν παλιό πύργο ελέγχου !

Ερωτηθείς εάν στοχεύει τους geeks ( εμμονικούς λάτρεις ) του αεροπλάνου ως θαμώνες, ο Ντελέζ είπε: «Στοχεύω τόσο τύπους πελατών, παθιασμένους ή περίεργους ανθρώπους, αλλά και επιχειρηματίες (ταξιδιώτες) λαμβάνοντας υπόψη την τοποθεσία, την εξαιρετικού  οικονομικού ενδιαφέροντος  περιοχή αλλά και την άνεση που υπόσχεται  το ξενοδοχείο.

«Ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε τη μελέτη σκοπιμότητας (τεχνική και οικονομική) μέχρι τα τέλη Μαρτίου», είπε ο Ντελέζ. Η προγραμματισμένη τοποθεσία για το ξενοδοχείο Envergure βρίσκεται βόρεια του αεροδρομίου Toulouse-Blagnac (TLS), κοντά στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο MEETT, το οποίο άνοιξε το 2020.

Ο Ντελέζ αρνήθηκε να πει τι πλήρωσε για το αεροσκάφος.

Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 31 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων δύο σουιτών, μία στο πιλοτήριο και μία στο πάνω επίπεδο , προσβάσιμα από τις σκάλες του αεροσκάφους. Οι σουίτες αναμένεται να κοστίζουν περίπου 350 δολάρια τη βραδιά. Η τυπική τιμή για δύο άτομα θα κυμαίνεται από περίπου $125 έως περίπου $175.

Παροπλισμένο A380 μετατρέπεται σε ξενοδοχείο με σουίτα στο κόκπιτ –  Για εστιατόριο θα έχει έναν παλιό πύργο ελέγχου !

Ένα εστιατόριο 60 θέσεων, προσαρτημένο στο αεροσκάφος, θα «ενσωματωθεί σε ένα κτίριο που είναι ένας πύργος ελέγχου που μεταφέρθηκε στο σημείο, σύμφωνα δελτίο τύπου, το οποίο περιέγραψε το ξενοδοχείο ως «ένα μέρος αφιερωμένο τόσο στους περίεργους όσο και στους ενθουσιώδεις, αλλά και σε τουρίστες και επαγγελματίες που αναζητούν αξιοσημείωτη πρωτοτυπία και άνεση». Το εστιατόριο θα προσφέρει «κουζίνα μπιστρό υψηλής ποιότητας» και θα επιδιώξει να χρησιμοποιήσει τοπικά προϊόντα, να μειώσει τα απόβλητα και να στελεχωθεί με υπαλλήλους πρόθυμους να ικανοποιήσουν τους πιο απαιτητικούς πελάτες , ανέφερε το δελτίο τύπου.

Η Airbus , της οποίας το εργοστάσιο βρίσκεται  Τουλούζη, παρέδωσε το τελευταίο της A380 τον Δεκέμβριο. Κατά τη διάρκεια των 14 ετών παραγωγής του αεροπλάνου παρέδωσε 254 τζετ σε αεροπορικές εταιρείες. Η Emirates είναι μακράν ο καλύτερος  πελάτης, αφού αγόρασε  περίπου 123 αεροσκάφη. Η Airbus ανακοίνωσε το 2019 ότι θα τερματίσει την παραγωγή του.

Οι εικασίες πανδημίας για το μέλλον του αεροσκάφους ήταν ασυνεπείς.

Το A380, το οποίο μπορεί άνετα να φιλοξενήσει περίπου 544 επιβάτες σε τρεις κατηγορίες, είναι άμεσα αναγνωρίσιμο αλλά οικονομικά μη βιώσιμο σε πολλές αγορές, επειδή γενικά οι επιβάτες προτιμούν πιο σύντομες  πτήσεις, κάτι που σημαίνει μικρότερα αεροσκάφη σε κάθε πτήση.

Πηγή: ΕΡΤ, Επιμέλεια – Μετάφραση: Γρηγόρης Τάτσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος