Πανελλήνιες 2022: Πώς θα επιλέξουν οι υποψήφιοι τις σχολές στο μηχανογραφικό – Συμβουλές από σύμβουλο σταδιοδρομίας (video)

Oλοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις και οι εκτιμήσεις για τις βάσεις ξεκίνησαν. Ο Στράτος Στρατηγάκης, μαθηματικός και σύμβουλος σταδιοδρομίας, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» για το τι θα πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με τον ειδικό τα παιδιά θα πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους αυτό το διάστημα στις διάφορες πληροφορίες για να μην επηρεάζεται η ψυχολογία τους.

«Δε δίνουμε βάση στην καταστροφολογία που πιθανώς έρχεται από βαθμολογικά κέντρα» είπε και συμβούλευσε τους υποψηφίους να κοιτάζουν τις σχολές στο μηχανογραφικό έχοντας ως κριτήριο επιλογής ότι «δεν κοιτάζουμε το αύριο με τα μάτια του σήμερα».

Και όπως επισήμανε, οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να επιλέγουν σχολές με δεδομένο αν θα μου βρουν δουλειά γιατί όταν μετά από τέσσερα ή πέντε χρόνια βγουν στην αγορά εργασίας τα δεδομένα θα είναι τελείως διαφορετικά.

«Οι προβλέψεις που κάνουμε δεν ευσταθούν», πρόσθεσε ο σύμβουλος σταδιοδρομίας δείχνοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα όπου οι υψηλές βάσεις δεν είχαν αντίκρισμα στην αγορά εργασίας, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τις παιδαγωγικές σχολές και τις σχολές πολιτικών μηχανικών.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατηγάκη η ανακοίνωση της βαθμολογίας των εξετάσεων θα γίνει τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου ενώ η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων το διάστημα μεταξύ 5 – 25 Ιουλίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος