Π. Παναγιωτόπουλος στο «Επτά» για τη μίξη των εμβολίων: Είμαστε σε καλό δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση

Για τον εμβολιασμό ως το κύριο όπλο έναντι της πανδημίας του κορονοϊού έκανε λόγο ο επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Επτά» και τον Τάσο Οικονόμου.

«Αν ο εμβολιασμός επεκταθεί όσο χρειάζεται, σε πολύ μεγάλο βαθμό, αυτό θα αποτελέσει ανασχετικό παράγοντα για την περαιτέρω εξάπλωση του ιού», σημείωσε σχετικά, ερωτηθείς για το αν η εμβολιαστική διαδικασία μπορεί τελικά να δημιουργήσει το απαραίτητο τείχος ανοσίας, για να μην υπάρξει και νέο κύμα πανδημίας.

Αναφορικά με το ποια είναι η κατάσταση στην Ελλάδα όσον αφορά στη μίξη των εμβολίων και τη συζήτηση που υπάρχει, ώστε αυτή να αποτελέσει μια ασφαλή επιλογή για τη διαδικασία του εμβολιασμού, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Πληθαίνουν τα δεδομένα που δείχνουν ότι αν η πρώτη δόση γίνει με ένα εμβόλιο και η δεύτερη με ένα άλλο, έχουμε πολύ καλή “ανοσιακή απάντηση”. Αυτό που ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα, είναι πραγματικές μελέτες αποτελεσματικότητας. Είμαστε σε καλό δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση. Τα δεδομένα δείχνουν πολύ καλή απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος