Π. Παναγιωτόπουλος στο «Επτά» για τη μίξη των εμβολίων: Είμαστε σε καλό δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση

Για τον εμβολιασμό ως το κύριο όπλο έναντι της πανδημίας του κορονοϊού έκανε λόγο ο επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Επτά» και τον Τάσο Οικονόμου.

«Αν ο εμβολιασμός επεκταθεί όσο χρειάζεται, σε πολύ μεγάλο βαθμό, αυτό θα αποτελέσει ανασχετικό παράγοντα για την περαιτέρω εξάπλωση του ιού», σημείωσε σχετικά, ερωτηθείς για το αν η εμβολιαστική διαδικασία μπορεί τελικά να δημιουργήσει το απαραίτητο τείχος ανοσίας, για να μην υπάρξει και νέο κύμα πανδημίας.

Αναφορικά με το ποια είναι η κατάσταση στην Ελλάδα όσον αφορά στη μίξη των εμβολίων και τη συζήτηση που υπάρχει, ώστε αυτή να αποτελέσει μια ασφαλή επιλογή για τη διαδικασία του εμβολιασμού, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Πληθαίνουν τα δεδομένα που δείχνουν ότι αν η πρώτη δόση γίνει με ένα εμβόλιο και η δεύτερη με ένα άλλο, έχουμε πολύ καλή “ανοσιακή απάντηση”. Αυτό που ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα, είναι πραγματικές μελέτες αποτελεσματικότητας. Είμαστε σε καλό δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση. Τα δεδομένα δείχνουν πολύ καλή απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος».

Πηγή: ΕΡΤ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ