Όσκαρ 2024: Το γυναικείο πρόσωπο των βραβείων – Αυτό το αγαλματίδιο ποια θα το πάρει;

Σύνοψη
  • Το screenrant.com συγκέντρωσε τις απόψεις των περισσοτέρων site και κατέληξε σε μια δική του αξιολογική λίστα για τους πιθανούς νικητές της Οσκαρικής βραδιάς
  • Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ας δούμε ποιες γυναίκες είναι πιο πιθανό να πάρουν τα Όσκαρ Α' και Β' Γυναικείου Ρόλου

Το screenrant.com συγκέντρωσε με προσοχή τις απόψεις των περισσοτέρων site για να καταλήξει σε μια δική τους αξιολογική λίστα για το ποιοι θα είναι οι νικητές της Οσκαρικής βραδιάς. Σήμερα, ημέρα που γιορτάζουν οι γυναίκες, ας μελετήσουμε τις σκέψεις τους εν συντομία σε σχέση με τις υποψηφιότητες για Όσκαρ Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου

1. Lily Gladstone – Οι δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού

«Η Γκλάντστοουν θα γράψει ιστορία αν πάρει Όσκαρ»

Φυσικά και αν κερδίσει θα γράψει ιστορία, καθώς θα είναι η πρώτη Ινδιάνα που στον μακροχρόνιο θεσμό θα κερδίσει το βραβείο καλύτερης πρώτης ερμηνείας. Τελευταία φορά που είδαμε Ινδιάνα στη σκηνή με Οσκαρικό αγαλματίδιο στα χέρια ήταν για να αρνηθεί το Όσκαρ του Μάρλον Μπράντον.

2. Emma Stone – Poor Things

«Μια δεύτερη νίκη στα Όσκαρ μπορεί να βάλει θεμέλιο λίθο σε κάτι που συμβαίνει σπάνια»

Η Έμμα Στόουν είναι η μεγάλη νικήτρια στις καρδιές όλων. Έχοντας ήδη κερδίσει βραβείο της ένωσης κριτικών, Bafta, Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της ως Μπέλα Μπάξτερ, είναι η πρώτη επιλαχούσα και η πιο ευχάριστη πιθανή έκπληξη της βραδιάς. Το ότι πλέον ξέρουμε την ηρωίδα της με το ονοματεπώνυμο της, σημαίνει ότι έκανε πολύ καλή δουλειά.

3. Sandra Hüller – Ανατομία μιας Πτώσης

«Η υποψηφιότητα της Hüller είναι σπάνια για τα βραβεία της Ακαδημίας»

Σπάνια μη 100% αγγλόφωνη ερμηνεία φτάνει σε αυτή τη θέση. Με το βραβείο της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, παίζει ψηλά αλλά όχι στην πρώτη ευθεία.

4. Carey Mulligan – Maestro

«Ήταν ξανά υποψήφια μόλις το 2021»

Ήταν πριν λίγα χρόνια το απόλυτο φαβορί αλλά δεν τα κατάφερε. Η Κάρεϋ Μάλιγκαν δίνει υπεραξία στην υπερ-φιλόδοξη ταινία «Μαέστρο», που κάπου δεν τα κατάφερε. Για ανεκδοτολογικούς λόγους να πούμε ότι είχε συμφωνήσει να πρωταγωνιστήσει στην ταινία του Νίκου Χρήστου «Fingernails», αλλά αποχώρησε για να παίξει στο Μαέστρο.

5. Annette Bening – Νταϊάν Νάιαντ

«Με πέντε υποψηφιότητες, ακόμα περιμένει μια βράβευση»

Η ερμηνεία της επί πέντε φορές υποψήφιας Ανέτ Μπένινγκ είναι πραγματικά σαρωτική, καθώς απαιτούσε σωματικό σθένος και εξάσκιση πέρα από τις υποκριτικές ικανότητές της. Ίσως η επιλογή του δικτύου η ταινία να κάνει στις περισσότερες χώρες πρεμιέρα αποκλειστικά στην πλατφόρμα να μην ήταν τόσο σωστή τελικά.

Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου

1. Da’Vine Joy Randolph – Τα Παιδιά του Χειμώνα

«Η Randolph τα έχει πάρει όλα και… έφυγε»

Η αλήθεια είναι ότι έχει σαρώσει όλα τα βραβεία υποδυόμενη με πραότητα μια πολυδιάστατη ηρωίδα. Σίγουρα αποτέλεσμα εξαιρετικού κάστινγκ. Αν υπήρχε φέτος αυτή η κατηγορία, που θα ενταχθεί τα επόμενα χρόνια, θα ήταν και εκεί φαβορί.

2. Emily Blunt – Oppenheimer

«Ίσως η πρώτη υποψηφιότητα της Blunt να της δώσει και το πρώτο της Όσκαρ»

Μας έχει δείξει πως μπορεί να μεταμορφωθεί από τη σκύλα yes-madam του «Ο διάβολος φοράει Πράντα», σε νταντά αμέσου δράσεως στη συνέχεια της «Μαίρη Πόπινς» και στην ηθοποιό που παίζει με την ανάσα της (ή καλύτερα την αποχή ανάσας) στο «Ένα Ήσυχο Μέρος». Νομίζω ότι, αν αποτελέσει την έκπληξη, θα είναι μια δίκαιη βράβευση.

3. Danielle Brooks – Το Πορφυρό Χρώμα

«Κέρδισε βραβείο Tony για τον ίδιο ρόλο»

Θαύμαζα τη φωνή της πριν τη δω στην ταινία. Βλέποντας τα εκφραστικά της μέσα στη μεγάλη οθόνη, θα την πω απλά άτυχη που έκατσε να εκπροσωπεί την αφροαμερικανική κινηματογραφική κοινότητα τη χρονιά που και η Da’Vine Joy Randolph είναι συνυποψήφια. Σαρωτική Danielle Brooks σε μια αδικημένη προσπάθεια από τις υποψηφιότητες και τις βραβεύσεις.

4. America Ferrera – Barbie

«Η Ferrera “κάνει ντου” ως υποψήφια»

Έπρεπε να υπάρχει η παρουσία της Barbie στα βραβεία τουλάχιστον σε μια κατηγορία όπου η γυναικεία απεύθυνση να λαμβάνει επιβράβευση. Ε, ήταν η τυχερή χρονιά της κατά τα άλλα ταλαντούχας America Ferrara. Από την ερμηνεία της σου μένει μόνο ο μονόλογος. Ίσως και για αυτόν να κατάφερε να μπει στην πεντάδα. Αν κερδίσει, θα είναι από αντίδραση των ψηφοφόρων που σκηνοθέτις και πρωταγωνίστρια βρέθηκαν εκτός.

5. Jodie Foster – Νταιάν Νάϊαντ

«Έφτασε τις πέντε υποψηφιότητες στην καριέρα της»

Η Τζόντυ Φόστερ ακόμα και όταν βήχει υπηρετεί με σεβασμό τον ρόλο της κρυωμένης. Εδώ είναι παρασκηνιακά δυναμική. Και αυτή 5 φορές υποψήφια για Όσκαρ, όπως και η συνυποψήφια συμπρωταγωνίστρια της, με τη διαφορά ότι εκείνη έχει κερδίσει δύο φορές so far. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος