Ωρωπός: Κινητοποίηση φιλοζωικής και Δήμου για τη σωτηρία μιας πάπιας στη λίμνη Μπελέτσι

Array

Μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη λίμνη Μπελέτσι του δήμου Ωρωπού για τη σωτηρία μιας πάπιας.

Το πτηνό οδηγείτο σε σίγουρο θάνατο μέσα στη λίμνη, καθώς το ράμφος της είχε εγκλωβιστεί σε ένα κατεστραμμένο μεταλλικό κουτί αναψυκτικού, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει από ασιτία.

Το συμβάν έγινε αντιληπτό από επισκέπτες της λίμνης, οι οποίοι ενημέρωσαν τη φιλοζωική Αγίου Στεφάνου και στη συνέχεια τον αντιδήμαρχο Αφιδνών Γιάννη Δήμα, όμως η προσέγγισή της πάπιας δεν ήταν εύκολη, καθώς η λίμνη είναι μεγάλη.

Η πάπια ήταν ανήσυχη και ταραγμένη και απομακρυνόταν διαρκώς, ενώ υπήρχαν και οι προβλέψεις για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και για κεραυνοπτώσεις.

Ως εκ τούτοτ, υπήρξε κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ και της Πολιτικής Προστασίας του δήμου και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση εντός της λίμνης για τη διάσωση του πτηνού.

Σε πρώτη φάση επιχείρησαν να περιορίσουν τη μετακίνηση της πάπιας εντός της λίμνης με αντλίες νερού και στη συνέχεια αξιωματικός της ΕΜΑΚ κατάφερε να την προσεγγίσει, να την πιάσει και παρά την ανησυχία της, με προσεκτικές κινήσεις να αφαιρέσει το μεταλλικό κουτί από το ράμφος της.

Το ευχάριστο, πάντως, ήταν πως δεν της είχε δημιουργήσει άλλα σοβαρά τραύματα.

Στο περιστατικό με το αίσιο τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, μια χελώνα βρισκόταν διαρκώς στο πλευρό της πάπιας.

Με τη λήξη του, τα ζώα αποχώρησαν μαζί, ξανά ελεύθερα πλέον.

Το συμβάν με την άτυχη πάπια φέρνει στο προσκήνιο εκ νέου το σοβαρό ζήτημα με τη ρύπανση της λίμνης και της ευρύτερης περιοχής, κατά βάση εξαιτίας των πολλών επισκεπτών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος