Οι ταινίες της εβδομάδας: Η αγάπη έχει πολλές όψεις και το σινεμά πολλά είδη

Array

Επτά ταινίες βγαίνουν στους κινηματογράφους την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε, να γελάσετε, να κλάψετε ή να προβληματιστείτε.

Εισιτήριο για τον παράδεισο

Κλούνεϊ και Ρόμπερτς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διαλύσουν τον γάμο της κόρης τους. Με πρεμιέρα στην Αμερική στις 21 Οκτωβρίου του έτους, σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα παίρνουν το εισιτήριο για τον Παράδεισο στους Ελληνικούς Κινηματογράφους.

Χωρίς την αναμενόμενη χημεία αυτή τη φορά, αλλά σαφέστατα με την άνεση που εξασφαλίζει το χαμόγελο τους, ξεπερνούν τα σεναριακά κλισέ και αλώβητοι θυμίζουν στη γενιά τους πως το είδος του romcom θέλει κότσια και εμπειρία. Αυτό που βλέπετε ως εξωτικό Μπαλί, είναι ειδικά διαμορφωμένη περιοχή της Αυστραλίας.

Το δίδυμο έχει συνεργαστεί στις ταινίες Oceans Eleven και Oceans Twelve, στην περιπέτεια Money Monster και στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κλούνεϊ «Εξομολογήσεις ενός επικίνδυνου Μυαλού» πριν από 20 χρόνια.

Διαβάστε εδώ την αναλυτική κριτική μας για την ταινία.

Ο Τυφλός άνδρας που δεν ήθελε να δει τον Τιτανικό

Από την οπτική ενός τυφλού θα δούμε τη ζωή με άλλο μάτι. Στον «Τυφλό άνδρα που δεν ήθελε να δει τον Τιτανικό», θα έρθουμε αντιμέτωποι με τις δυσκολίες ενός ανθρώπου με προβλήματα όρασης αλλά και την περιπέτεια ενός ρομαντικού ερωτευμένου που θα κάνει καθημερινά πράγματα με τόση δυσκολία για να βρει το πρόσωπο που αγαπάει… ακόμα και αν δεν μπορεί να το δει.

Νεαροί εραστές

Θέλουν να επαναλάβουν το πάθος τους που τότε το είχαν θεωρήσει λάθος. Η διαφορά ηλικίας δεν τους προβληματίζει. Τελικά ο κόσμος θα είναι πιο έτοιμος να αποδεχτεί τους «νεαρούς εραστές». Ευαίσθητη Φανί Αρντάν που μεγαλώνει όμορφα και αγκαλιάζει την αλλαγή της. Φαίνεται και στους ρόλους και στην απλότητα με την οποία καλύπτει την πολυπλοκότητα των ηρωίδων της.

Χάρηκα που σας γνώρισα

Σε έναν ακόμα ρόλο πεθεράς, η γαλλίδα που ξέρει καλύτερα από όλους την κωμωδία. Η Ζοσιάν Μπαλασκώ, με μοναδική ευκολία χτίζει μια ακόμα θανάσιμη wannabe (or not) πεθερά που θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τον γάμο του γιού της. Η Αναίς Ντεμουστιέρ όμως κλέβει την παράσταση, καθώς με εγωκεντρισμό και καθωσπρεπισμό ξεπερνά κάθε πιθανό εμπόδιο που εσκεμμένα θα βρεθεί μπροστά της. Ίσως είναι η πιο γνήσια πρωτότυπη γαλλική κωμωδία της χρονιάς, ακόμα και αν πατάει πάνω σε τόσα κλισέ. Ένα είναι βέβαιο: αυτή η ταινία μετατρέπει δημιουργικά τη θήκη του κοντραμπάσου σε κάτι παραπάνω από αποθηκευτικό χώρο μουσικών οργάνων ή πολυβόλων.

Rififi

Δεν χρειάζεται να πούμε κουβέντα για το Ριφιφί του Ζιλ Ντασέν, το οποίο άλλαξε το είδος της περιπέτειας καιροσκόπων απατεώνων που θέλουν να δημιουργήσουν την τέλεια απάτη. Απλά δείτε το. Θα σας κλέψει την καρδιά και θα καταλάβετε πόσοι πολλοί μεταγενέστεροι σκηνοθέτες το έχουν αντιγράψει. Το ριφιφί ήταν και η αφορμή που Μελίνα Μερκούρη και Ντασέν συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις Κάννες. Στη συνέχεια του έκλεψε και της έκλεψε την καρδιά, με όρους καλλιτεχνικού ριφιφί.

Όλα Πήγαν Καλά

Όταν ο 85χρονος Αντρέ παίρνει την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του με υποβοηθούμενη αυτοκτονία, οι κόρες του πρέπει να αποφασίσουν από κοινού αν θα βρεθούν στο πλευρό του και με ποιον τρόπο. Ένα τόσο βαρύ θέμα στα χέρια του δεξιοτέχνη Φρανσουά Οζόν, απλώνεται με απλότητα, ανθρωπιά, χιούμορ και πολύ αγάπη. Η αξιοπρέπεια στη ζωή και η επιλογή της ολοκλήρωσης της, μια πολυτέλεια που συχνά συγκρούεται σε νόμους, αρχές και παγιωμένες θρησκευτικές πεποιθήσεις, προβληματίζουν ανθρώπινα. Το μεταξύ άλλων κορίτσι του Μποντ Σοφί Μαρσώ δείχνει πόσο έχει ωριμάσει υποκριτικά αφού σε κάθε σκηνή ταυτίζεται με τις επιλογές και τον προβληματισμό της.

Η DC λεγεώνα από τα σούπερ-κατοικίδια

Το αέναο milking των franchise σε εποχές πανικού, τρομάζει προκαταβολικά για το αποτέλεσμα του… όχι όμως εδώ! «Η DC λεγεώνα από τα σούπερ-κατοικίδια» αξιοποιεί με χιούμορ τα κλισέ των υπερ-ηρώων, μερικές φορές τσαλακώνοντας και το ίδιο το προϊόν, αφήνοντας τα κοινά γνωρίσματα των κατοικιδίων να καταλάβουν τον χώρο του animated slapstick. Για ζωόφιλους – λάτρεις ή μη της DC.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος