Ο βουλευτής Αυστραλίας Στηβ Γεωργανάς στο στούντιο της Φωνής της Ελλάδας

Στο στούντιο της Φωνής της Ελλάδας βρέθηκε την Παρασκευή ο επανεκλεγείς ομογενής βουλευτής στο Εθνικό Κοινοβούλιο της Αυστραλίας Στηβ Γεωργανάς και μίλησε στην εκπομπή «Η Παγκόσμια Φωνή μας» με τους Δημήτρη Κοντογιάννη και Πέτρο Δίπλα.

Ο κ. Γεωργανάς, ο οποίος επανεκλέχθηκε πρόσφατα στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Αυστραλίας με το κυβερνών Εργατικό Κόμμα, παίρνοντας μεγαλύτερο ποσοστό της τάξης του 62% στη περιοχή της Αδελαϊδας, τόνισε ότι ο νέος πρωθυπουργός κ. Αντονι Αλμπανέζι με πατέρα Ιταλό γνωρίζει καλά τα ελληνικά εθνικά θέματα και έχει πάρει θέση υπερ της Ελλάδας απο πιο παλιά.

Ο ομογενής βουλευτής αναφέρθηκε επίσης στη δύναμη που έχει η ομογένεια στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ, στον Καναδά κι αλλού και αναρωτήθηκε αν αυτό έχει γίνει κατανοητό στην Ελλάδα. Ο κ. Γεωργανάς με καταγωγή απο την Μεσσηνία απο την πλευρά του πατέρα του βρίσκεται στην Ελλάδα για να λάβει μέρος στις εργασίες της ΠΑΔΕ (Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού) της οποίας είναι αντιπρόεδρος.

Ο βουλευτής Αυστραλίας Στηβ Γεωργανάς στο στούντιο της Φωνής της Ελλάδας

Ο ίδιος μίλησε επίσης για την ιστορία της οικογένειάς του και την δική του. Ο πατέρας του, ο οποίος έφυγε μετανάστης στην Αυστραλία στις αρχές της δεκαετίας του 1950 και θα πήγαινε στην Τασμανία αν δεν αντιδρούσε, γνώρισε την μητέρα του εκεί και παντρεύτηκαν. Η οικογένεια γύρισε στην Ελλάδα το 1975 όπου ο κ. Γεωργανάς πήγε σχολείο για λίγα χρόνια αλλά επέστρεψαν στην Αυστραλία με τον ίδιο να εκλέγεται βουλευτής αδιαλείπτως τα τελευταία 18 χρόνια.

Παρουσιαστές-παραγωγοί: Δημήτρης Κοντογιάννης, Πέτρος Δίπλας

Ηχολήπτης: Κωνσταντίνος Λούβαρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος