Ο Ταραντίνο βραβεύεται στο Φεστιβάλ της Ρώμης και θυμάται την πρώτη ταινία που είδε

Λίγη ώρα πριν παραλάβει το βραβείο συνολικής καριέρας από το Φεστιβάλ της Ρώμης, ο Κουέντιν Ταραντίνο παρέδωσε masterclass για τους λίγους τυχερούς που προμηθεύτηκαν έγκαιρα εισιτήριο για την εκδήλωση στο «Σινέπολις».

Η ομιλία του ξεκίνησε με μερικές από τις πρώτες μνήμες που είχε καταγράψει από τη σινεφιλική του πορεία.

Ποια ήταν λοιπόν η πρώτη του ανάμνηση από ταινία;

«Η πρώτη ταινία που θυμάμαι να είδα ποτέ, ήταν μία ταινία με μυστικούς πράκτορες το 1964-1965. Την έλεγαν Deadlier than the Male. Πρωταγωνιστούσε ο Richard Johnson, και η Έλκε Σόμερ… Και νομίζω πως αυτήν είναι η πρώτη ανάμνηση που έχω από ταινία…

Ο Ταραντίνο βραβεύεται στο Φεστιβάλ της Ρώμης και θυμάται την πρώτη ταινία που είδε

Δεν θυμάμαι την ίδια την ταινία, δεν νομίζω να ήξερα ποια ταινία έβλεπα, ήμουν περίπου 5 ετών. Θυμάμαι όμως αυτήν την μία σκηνή: Ήταν με τη Sylva Koscina και την Elke Sommer.
Ήταν σχεδόν μία σαδομαζοχιστική σκηνή, όπου είχαν απαγάγει έναν τύπο και τον κρατούσαν αιχμάλωτο… Και θυμάμαι να το βλέπω στα 5 μου και να σκέφτομαι… Ήμουν λίγο σοκαρισμένος από την σεξουαλική πολιτική, δεν μπορούσα ακριβώς να το συλλάβω αυτό στα 5 μου!

Πέρασαν χρόνια και δεν είχα ιδέα ποια ήταν αυτή η ταινία… Και κάποια χρόνια αργότερα, είχα κολλήσει και ρωτούσα τον πατριό μου «Ποια ήταν εκείνη η ταινία, όπου δυο κορίτσια είχαν πιάσει έναν άντρα και τον είχαν δέσει και του έκαναν διάφορα»; «Α, δεν θυμάμαι τι λες.. Θα ήταν κάτι σε Τζέιμς Μποντ, δεν ξέρω…» Δεν είχα ιδέα λοιπόν ποια ήταν η ταινία.

Προς τα τέλη της δεκαετίας του ‘90 ξεκίνησα τη συλλογή μου με παλιές ταινίες. Κι έπεφτα πάνω σε τυχαία αντίγραφα που γίνονταν διαθέσιμα από άλλους συλλέκτες… Και βρήκα μια σειρά από ταινίες με μυστικούς πράκτορες από τη δεκαετία του 60 και μία από αυτές ήταν το Deadlier than the Male, οπότε την αγόρασα! Δεν την είχα ξαναδεί… Οπότε άρχισα να τη βλέπω και ξαφνικά, κάπου στη μέση της ταινίας, εμφανίζεται αυτή η σκηνή και λέω «Θεέ μου! Αυτή είναι η ταινία! Αυτή είναι η πρώτη ταινία που είδα ποτέ!

Και θυμάμαι ότι μόλις τελείωσε η σκηνή με τις κοπέλες, το επόμενο πλάνο είναι στο δρομάκι έξω και είναι ο Ρίτσαρντ Τζόνσον, ο ήρωας που θα τις σώσει… Και λέω «νά ’τος! Τώρα θα πηδήξει στο παράθυρο και θα κοιτάξει μέσα»! Κι όταν όντως το έκανε, φώναξα «Ναι! Αυτή είναι η *** ταινία! Το Deadlier than the Male!

Τώρα ξέρω και επισήμως ποια είναι η πρώτη ταινία που είδα ποτέ».

Μπορείτε κι εσείς να πάρετε μια γεύση από την πρώτη κινηματογραφική ανάμνηση του Ταραντίνο, στο ακόλουθο βίντεο:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος