Ο Ράσελ Κρόου σε ρόλο δασκάλου

Array

Ο Ράσελ Κρόου έγινε δάσκαλος, και όχι για τις ανάγκες ενός ρόλου. Βρέθηκε στη Ρώμη, καλεσμένος του κινηματογραφικού της Φεστιβάλ και συγκεκριμένα του προγράμματος Alice nella Città, όχι μόνο για να παρουσιάσει τη νέα του ταινία (κάτι που έκανε επίσης με εκπαιδευτική διάθεση), αλλά κυρίως για να μιλήσει σε φοιτητές κινηματογραφικών σχολών και να τους αφήσει να του κάνουν ερωτήσεις.

Ανοίξτε μου το μικρόφωνο και καθήστε

Με εντυπωσιακή είσοδο, ανάμεσα στους θεατές και όχι από σκηνής, ο διάσημος νεοζηλανδός ηθοποιός (που λανθασμένα τον θεωρούμε Αυστραλό), ζέστανε το κοινό με μια περατζάδα από τις μπροστινές θέσεις μέχρι και τις τελευταίες. Στο τέλος, από σκηνής, περίμενε να του ανοίξουν το μικρόφωνο και ζήτησε από το κοινό να καθίσει κάτω για να γνωριστούν καλύτερα.

Δεν βλέπω πολλούς φοιτητές

«Δεν βλέπω πολλούς φοιτητές στην αίθουσα» είπε, πριν εξηγήσει τον πραγματικό ρόλο που ήταν εκεί. «Μου είπαν ότι θα παραδώσω μάθημα σε φοιτητές κινηματογραφικών σχολών, που είστε; Βλέπω μόνο καμιά εικοσαριά από εσάς».

Η μαμά μου, μου έδωσε τον πρώτο μου ρόλο

«Κατέληξα ηθοποιός όταν επισκέφτηκα τη μητέρα μου στο πλατώ μιας σειράς στην οποία είχε αναλάβει το catering» θα πει, για να εξηγήσει ότι η μητέρα του, άθελα της, έγινε μάνατζερ στο πρώτο του κομπαρσιλίκι.

Έδωσα 2000 παραστάσεις μέχρι να γίνω 25 χρονών

«Το Χόλυγουντ δε μου χαρίστηκε» είπε, εξηγώντας τα στάδια της ζωής και της καριέρας του. «Στα 25 πήρα τον πρώτο μου ρόλο (…) νωρίτερα ήμουν σερβιτόρος, έπαιζα σε πρόζα και μιούζικαλ, έγραφα μουσική, σέρβιρα κοκτέιλ».

Είσαι πολύ μεγάλος για να είσαι ακόμα φοιτητής, αλλά θα ακούσω την ερώτησή σου

Έδωσε προτεραιότητα στους μαθητές και φοιτητές σχολών σκηνοθεσίας, υποκριτικής αλλά και ακαδημαϊκών κινηματογραφικών σπουδών, τους απηύθυνε το λόγο με το μικρό τους όνομα. Μετακινήθηκε με άνεση σε κάθε σειρά και σημείο δίνοντας το μικρόφωνο σε όποιον ήθελε να ρωτήσει κάτι, όπως θα δείτε και στο βίντεο. Στον πρώτο συνομιλητή του είπε: «Είσαι πολύ μεγάλος για να είσαι ακόμα φοιτητής, αλλά θα ακούσω την ερώτηση σου». Τελικά ήταν συνθέτης μουσικής για τον κινηματογράφο και ζήτησε τη συμβουλή του για το πώς να προσεγγίζει ηθοποιούς. Εκείνος απάντησε με ειλικρίνεια πως αυτό είναι πεδίο άλλων ιδιοτήτων, χωρίς όμως να αφήσει εκτός τη φωνή μιας ερμηνεύτριας (Enya) στο soundtrack του «Μονομάχου»: «Η φωνή της διαπέρασε την ψυχή μου. Να την ακούσετε όπου και αν τραγουδήσει».

Ανέκδοτα για νέους σκηνοθέτες

«Να φοβάστε όποιον πάει να σας πουλήσει εξυπηρέτηση» είπε περιπαικτικά όταν σε απάντηση ενός φοιτητή, έδωσε συμβουλή του τί πρέπει να προσέχει.

Γενικά συμπεράσματα

Το να πληρώσεις ένα ακριβό εισιτήριο για να είσαι πρώτη θέση σε masterclass του Russell Crowe είναι πεταμένα λεφτά. Ο Ράσελ θα έρθει σε εσένα χωρίς καν να το ζητήσεις. Όσοι πλήρωσαν για τις πρώτες σειρές, τον είδαν πολύ λιγότερο από όσους βρεθήκαμε στις μεσαίες θέσεις. Εξωστρεφής, γεμάτος εμπειρία και εξωστρέφεια, άφησε αισιοδοξία στην αίθουσα επαναλαμβάνοντας «Είμαι από τη Νέα Ζηλανδία και τα κατάφερα· αυτό πρέπει να σας λέει κάτι για το μέχρι που μπορεί να φτάσετε με τη δουλειά σας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος