Ο Νίκος Γκάλης έγινε μάθημα στα σχολεία (video)

Στo βιβλίo της Νεοελληνικής Γλώσσας της A’ Γυμνασίου συμπεριλαμβάνεται o Νίκος Γκάλης. Το κείμενο έχει τίτλο «Ο μικρόσωμος θεός» και μιλάει για την παρουσία του Hall of Famer στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1987 και είναι απόσπασμα από το άρθρο του Τριαντάφυλλου Η. Κωτόπουλου, Αναπληρωτή Καθηγητή Δημιουργικής Γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας με τίτλο: «Ο Γκάλης ή η τέχνη του απρόβλεπτου».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται λίγο πριν την έναρξη του κειμένου, το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 14 Απριλίου 2018 στον δικτυακό τόπο του slpress.gr με αφορμή την ένταξη του Νίκου Γκάλη στο Hall of Fame του ΝBA, στην ελίτ του παγκόσμιου μπάσκετ. Στο συγκεκριμένο απόσπασμα ο συντάκτης του κειμένου θυμάται τον Ιούνιο του 1987, όπου η Εθνική Ελλάδος αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και ο Νίκος Γκάλης πρώτος σκόρερ. Το πρωτάθλημα έλαβε χώρα στον Πειραιά, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας».

Στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «από τις έξι» μίλησε ο κ. Κωτόπουλος για το άρθρο του αλλά και για το γεγονός ότι τα παιδιά της Α’ Γυμνασίου θα έχουν έτσι την ευκαιρία να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να μάθουν για τα κατορθώματα του «Γκάνγκστερ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος