Ο λόγος που ο Γ. Σμαραγδής δεν ήθελε τον Βαγγέλη Παπαθανασίου για τη μουσική στον «Καβάφη»

Για τη σύζυγό του και την επαγγελματική του πορεία μίλησε ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής στην ΕΡΤ και την εκπομπή «ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4».

Καλεσμένος βρέθηκε ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής στην ΕΡΤ και την εκπομπή «ΣΤΟΥΝΤΙΟ .

Ο κ. Σμαραγδής μιλώντας για τη γυναίκα του ανέφερε: «Χωρίς τη γυναίκα μου θα ήμουν ένας αλητάκος χωρίς να έχει κανενός είδος εξέλιξης…Κατάλαβα από τη πρώτη στιγμή ότι η γυναίκα μου είναι ο άνθρωπος μου».

Eνώ πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι με τη σύζυγό μου βρεθήκαμε σε προηγούμενη ζωή».

Αποκάλυψε, επίσης, την προφητεία ενός αγνώστου για το μέλλον του: «Είχε περάσει κάποιος που πουλούσε εικονισματάκια..Είχε σταματήσει, είδε κάτι παιδιά που παίζανε, με έδειξε και ρώτησε ”τίνος είναι αυτό το παιδί”. Πήγε στη μαμά μου και της είπε όλα αυτά που ήρθαν στη ζωή μου μετά..».

Για τον γνωστό συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου έκανε γνωστό: «Το 1974 που έκανα τον «Καβάφη» πήγα στο Βαγγέλη Παπαθανασίου, εγώ δεν τον ήθελα να γράψει τη μουσική γιατί τα αριστερά τότε δεν το θέλανε και συνέχισε να μην το θέλουν και μου έλεγε η γυναίκα μου ότι στον Βαγγέλη θα πας.. και μου έκλεισε ραντεβού σε δύο μέρες.. Πάω στο Βαγγέλη.. Το ραντεβού ήταν για μισή ώρα και κράτησε 4,5 ώρες.. Μου λέει ”τι θέλετε από εμένα” και του λέω ”να μου γράψετε μουσική” και μου λέει ”θα σου απαντήσω αύριο”. Με παίρνει την επόμενη μέρα και μου λέει ”εδώ μέσα υπάρχει η ψυχή του ποιητή” και υπογράψαμε συμβόλαιο ενός δολαρίου».

Για τις μεγάλες παραγωγές που έχει κάνει επισήμανε: «Βρεθήκαμε να κάνουμε τεράστιες δουλειές και παραμείναμε να ζούμε με τη σύνταξη της γυναίκας μου».

Επιμέλεια: Μαρίνα Τζάνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος