«Ο ήλιος που γελάει»: Η viral φωτογραφία της NASA και η προειδοποίηση των ειδικών

Array

Δορυφόρος της NASA τράβηξε μία ιδιαίτερη φωτογραφία του Ηλίου, που μοιάζει με ένα χαμογελαστό πρόσωπο.

Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα πριν μερικές μέρες με την αμερικανική Υπηρεσία να αναφέρει πως «το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής έπιασε τον Ήλιο να “γελάει”.

Αυτές οι σκοτεινές κηλίδες στον ήλιο φαίνονται στο υπεριώδες φως και είναι γνωστές ως στεφανιαίες τρύπες. Πρόκειται για περιοχές όπου αναβλύζει γρήγορος ηλιακός άνεμος στο διάστημα».

Από τότε που δημοσιεύθηκε, η φωτογραφία της NASA έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, με πολλούς να συγκρίνουν την εικόνα με μια σκαλισμένη κολοκύθα του αμερικανικού Halloween, ένα λιοντάρι και τον ήλιο που εμφανίζονται στην παιδική εκπομπή Teletubbies.

Παρά την «πρόσχαρη» εμφάνιση του ήλιου, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτές οι στεφανιαίες τρύπες μπορεί να σημαίνουν ότι μια ηλιακή καταιγίδα θα χτυπήσει τη Γη το Σάββατο. Το Spaceweather.com είπε: «Η χαρούμενη όψη εκτοξεύει ένα τριπλό ρεύμα ηλιακού ανέμου προς τη Γη».

Οι ηλιακές καταιγίδες είναι μια ποικιλία από εκρήξεις μάζας και ενέργειας από την ηλιακή επιφάνεια που με τη σειρά της παραμορφώνει το μαγνητικό πεδίο της γης. Ως αποτέλεσμα, αυτές οι καταιγίδες αυξάνουν την ορατότητα των πολικών φώτων, γνωστών και ως σέλας, στο βόρειο και νότιο ημισφαίριο.

Πηγή: Guardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος