Ο φωτορεπόρτερ που ξεχώρισε το περιοδικό “Time” στο Πρώτο: Δεν ξέρεις ποτέ τι εξέλιξη μπορεί να έχει μια φωτογραφία σου (audio)

Ακόμα και αν είχε ήχο, δεν θα μπορούσε να έχει ακουστεί πιο δυνατά η κραυγή αγωνίας της γυναίκας που αποτύπωσε στον φακό του ο φωτογράφος – φωτορεπόρτερ, Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, την ώρα που η καταστροφική πυρκαγιά της β. Εύβοιας, το περασμένο καλοκαίρι, πλησίαζε το σπίτι της στις Γούβες.

Ακούστηκε μάλιστα τόσο μακριά, που έφτασε να ξεχωρίσει ως μια από τις 100 καλύτερες φωτογραφίες του 2021 και να επιλεγεί ως εξώφυλλο του κορυφαίου αμερικανικού περιοδικού «Time».

«Συνήθως καταλαβαίνεις ότι έχεις μια καλή φωτογραφία που ανταποκρίνεται σε αυτό που απαθανατίζεις, αλλά την εξέλιξη που θα έχει δεν μπορείς να την ξέρεις. Το ότι είναι μια φωτογραφία καλή, που μεταφέρει όλο το μήνυμα των γεγονότων, πιθανόν το καταλαβαίνεις και την διαλέγεις στις φωτογραφίες που θα στείλεις μετά από μια ώρα» εξήγησε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, ο κ. Τσακαλίδης.

Περιγράφοντας πώς έφτασε στην συγκλονιστική λήψη, που έγινε viral και στο διαδίκτυο βέβαια, όπως είπε του είχε ζητηθεί από το πρακτορείο Bloomberg με το οποίο συνεργάζεται να καλύψει τις πυρκαγιές στην Αττική. «Επειδή όταν έφτασα στις 6 Αυγούστου οι πυρκαγιές είχαν αρχίσει να τίθενται υπό έλεγχο, ενώ στην βόρεια Εύβοια φαινόταν ανεξέλεγκτη η κατάσταση, αποφάσισα να τους πως ότι θα πάω εκεί. Την Κυριακή το πρωί βρέθηκα μαζί με συναδέλφους στην Εύβοια. Την συγκεκριμένη γυναίκα την είχα δει από μακριά που ήταν έξω από την αυλή της σε ταραγμένη κατάσταση, την πλησίασα, είχαμε μια επικοινωνία και η φωτογραφία τραβήχτηκε σε απόσταση 1,5 μέτρου. Ξαναείχα επαφή με την κ. Παναγιώτα, ευτυχώς το σπίτι της και ίδια είναι καλά».

Ερωτηθείς εάν εμπλέκεται στα γεγονότα που είναι παρών όταν είναι τέτοιας φύσης, ο κ. Τσακαλίδης είπε χαρακτηριστικά, «σε πολλά γεγονότα που βρισκόμαστε, στις πυρκαγιές αλλά και στο προσφυγικό παλιότερα που είχαμε πολλές αφίξεις, αφήνουμε την κάμερα κάτω και προσπαθούμε να βοηθήσουμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος