Neil Gaiman: «Όταν πονάω σκέφτομαι ότι δεν είμαι μόνος» – Όσα είπε για την «αμοιβαία φροντίδα» στο Refugee Week Greece (video)

Στην εκδήλωση έναρξης του φεστιβάλ Refugee Week Greece, μέσω μια αποκλειστικής ψηφιακής συνέντευξης συμμετείχε, έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Αθηναίων, ο καταξιωμένος συγγραφέας και Πρέσβη Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Neil Gaiman.

Η συνέντευξη με τον Neil Gaiman επικεντρώθηκε στην έννοια της αμοιβαίας φροντίδα – healing – που αποτελεί το θέμα του φετινού Refugee Week καθώς και στη δύναμη που έχουν οι ιστορίες και η αφήγησή τους.

Ο Neil Gaiman είναι ο δημιουργός του “The Sandman” που θα προβληθεί σύντομα σε 11 επεισόδια από το Netflix. Για τον κόσμο των κόμικς, θεωρείται από τις καλύτερες ιστορίες που έχουν ποτέ γραφτεί και ο Gaimen εκ των κορυφαίων του είδους.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τη δημοσιογράφο και υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών, Mahdia Hosseini, ενώ την προλόγισε η Μελίνα Δασκαλάκη, Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων για την Υποστήριξη και Κοινωνική Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων και Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).

Η προβολή της έγινε στην εκδήλωση έναρξης του Refugee Week Greece, που έλαβε χώρα στις 21 Ιούνιου 2022 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ενώ άνοιξε τη συζήτηση που ακολούθησε με το κοινό γύρω από το τι σημαίνει “healing” για κάθε άνθρωπο.

Τι είναι το Refugee Week Greece

Το Refugee Week Greece είναι ένα φεστιβάλ πολιτισμού με βάση τις κοινότητες, μια γιορτή που προωθεί τη συνεισφορά, τη δημιουργικότητα και την ανθεκτικότητα των ανθρώπων που έχουν αναγκαστεί να ξεριζωθούν. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί βίαια ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 100 εκατομμύρια.

Η πρωτοβουλία, η οποία πραγματοποιείται στην Ελλάδα από την Athens Comics Library σε συνεργασία με τον Βρετανικό Οργανισμό Counterpoints Arts, εντάσσεται σε ένα δυναμικό παγκόσμιο κίνημα που προάγει τη συμπερίληψη και την ανθεκτικότητα μέσα στις κοινότητες, όπου οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο μπορούν να ζουν με ασφάλεια και να συνεισφέρουν ουσιαστικά στις κοινωνίες που τους φιλοξενούν.

Το Refugee Week Greece πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων, της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος